KOMPANIJE
Iz proizvodnih pogana firme GRIZELJ na tržište EU stiže Cremico 5.0
manager.ba/akta.ba BiH 30 studenog, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Riječ je o mobilnom postrojenju Cremico 5.0  koji je namijenjen za EU tržište, poznatom renomiranom društvu, za oporabu više vrsta u različitim terminima selektivnih energenata  iz hazardnog otpada zahvaljujući kojem se dobije ekoenergija bez negativnog utjecaja na okoliš s visokim stupnjem energetske efikasnosti.

 

Firma Grizelj izvršila je uspješno probno testiranje ekskluzivno revolucionarnog rješenje novog multidisciplinarnog postrojenja, u vlastitoj procesno termoenergetskoj akreditiranoj laboratoriji. 

Kako su nam potvrdili riječ je o mobilnom postrojenju Cremico 5.0  koji je namijenjen za EU tržište, poznatom renomiranom društvu, za oporabu više vrsta u različitim terminima selektivnih energenata  iz hazardnog otpada zahvaljujući kojem se dobije ekoenergija bez negativnog utjecaja na okoliš s visokim stupnjem energetske efikasnosti.

Namjensko turbo hibridno respektabilno postrojenje razvijeno u firmi GRIZELJ za potrebe oporabe selektivnog energenta - gorivo iz alternativnih, obnovljivih, održivih izvori energenata sukladno EU Direktivama, EN i visoko postavljenim kriterijima BREF-a  uz zadovoljenje sigurnosti i kvaliteta za CЄ.

"Uz nove autorizirane, inovativne, autentične i kreativno originalne ideje iznimno je lako promijeniti konfiguraciju i povećati fleksibilnost, energetsku učinkovitost i ekološke  podobnosti  uz veliku pažnju i strast stručnost prema vrhunskom kvalitetu - perfekciji", kazali su za Akta.ba.

GRIZELJ je primjenom vlastitih kreativnih, novih naprednih procesnih, tehnoloških, tehnika, tehnologijama novih materijala, kao i energetski efikasnim rješenjima uz primjenu suvremenih  vještine upravljanja oporabom alternativnih, obnovljivih i održivih energenata iz selektivnog otpada u ekoenergiju kroz tehnološke izvrsnosti i društvenu odgovornost,  realizirao benefite s nula otpada.

Cremico turbo, hibridne, modularne, skalabilne i kreativne  tehnike omogućavaju  diverzifikaciju i nadogradnju  ili zamjenu pojedinih modula radi osuvremenjivanja, poboljšanja performansi  i racionalizacije  s ciljem zadovoljenja novih procesno  tehnoloških zahtijeva  koje zahtijevaju nove EU direktive, EN,  BREF.

Prvi put u EU primjenjuje se posredno ekoenergija iz oporabe selektivnog energenta iz “hazardnog otpada“  temperature više od 1000 °C u tri procesne tehnologije kako su nam kazali to su produkcija  vrelog zraka u turbo sistemu za vlastite potrebe Cremico postrojenja, taljenje aluminija u pećima  gdje se smanjuje cunder, skrama,troska i šljaka, skraćuje tehnološki  proces, i dehidracija  slanice koja se izdvaja iz šljake.
 

Izgleda kontejnera u kome je smješteno postrojenje Cremico 

Lambda sistem firme GRIZELJ tip  LamTech 04 je prvi sistem koji se primjenjuje direktno na mjerenju, regulaciji i monitoring  emisiji polutanata na temperaturi 1000 °C čime se može osigurati korektna emisija stakleničkih plinova Low GHG i Low Carbon. 

"Primijenjen je vlastiti industrijski dizajn u inženjering procesu od istraživanja, razvoja, projektiranja,  konstrukcija,  korištenja novih  3D tehnologije, softverska rješenja i konzultantske usluge na području razvoja proizvoda i  proizvodnih tehnologija. Odabir osnovnog i pomoćnog materijala  u izradi  svakog  jediničnog  modula je koncentracija dokazanog kvaliteta za dvije garancije: efikasnost i dugovječnost", kažu u GRIZELJ-u.

Cremico su familije postrojenja za oporabu selektivnih energenata  čvrstog i/ili tečnog  kapaciteta od 50 kg/h do 500 kg/h produkcije do ≈ 3 MWh  ekoenergije toplinske i/ili rashladne CHC.

Postrojenja Cremico mogu biti mobilna (manjeg kapaciteta do 400 kg/h) i stacionarna,  a odnos regulacije kapaciteta 1 :3 do 1:5  (100 kg/h – 500 kg/h) gdje se ostvaruju najbolji rezultati: ekološki, energetski i ekonomski s benefitima i inertni pepeo.

GRIZELJ Istraživačko Razvojni Centar IRC i Projektno Konstrukcijski Biro PKB industrijskim dizajnom koji se zasniva na novim 3D tehnologije, kreativni inženjering u industriji,  softverska rješenja u mogućnosti su ponuditi skoro sva procesno tehnološka i tehnička rješenja za racionalno optimalnu oporabu selektivnih  energenata  u ekoenergiju.

Sigurnost, pouzdanost, kompatibilnost  konfiguracije,  layout, optimalizacija, fleksibilnost, operativnost, funkcionalnost i efikasnost su osnovna načela projektnog zadatka.

Tu su još valorizacija ekoenergije u Energetskom Bloku EB do energije za grijanje i/ili za hlađenje CHC kao i sistemi s dvije, tri i četiri distributivne cijevi za daljinsko grijanje-hlađenje i industriju.

Tagovi:
Video
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce
IVAN ŠIMIĆ, HERTRONIC
I uspješan poduzetnik i vrstan književnik
Savjeti