VRŠANI
Investicija od 12 miliona KM
Manager.ba/Biznis info BiH 04 srpnja, 2018

Najsavremnija klanica u Republici Srpskoj i BiH, u koju je mesna industrija “ZP komerc” uložila 12 miliona KM, otvorena je danas u Vršanima kod Bijeljine.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je ovaj uspjeh vlasniku “ZP komerca” Ljubiši Rosiću i istakao da je riječ o ozbiljnoj porodičnoj kompaniji koja se etablirala kao jedan od najvažnijih proizvođača u RS.

Rosić je najavio da će u ovom pogonu posao dobiti 50 novih radnika i da dodao da ovo predstavlja početak rada savremene klanice i izvoza “ZP komerca” na evropsko i arapsko tržište, za šta su ispunjeni svi neophodni standardi.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković najavio je podršku svih ministarstva u Vladi Republike Srpske ovoj kompaniji.

Svečanosti u Vršanima prisustvovao je i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, koji je ocijenio da je stanje u ovoj oblasti proizvodnje u BiH “na dobrom putu” i da je samo sa ovakvim kompanijama moguć izlazak na svjetsko tržište.

Svečanosti ispred novog objekta u Vršanima prisustvovali su i gradonačelnici Bijeljine Mićo Mićić i susjednog distrikta Brčko Siniša Milić, te mnogobrojni poslovni partneri, radnici kompanije i građani.