KOMPANIJE
Intera TP Mostar traži partnere za uspostavljanje outsourcing centra
Manager.ba/akta.ba BiH 12 listopada, 2019
Izvor fotografije:
akta.ba

INTERA Tehnološki park Mostar traži odgovarajuće firme i stručnjake iz dijaspore zainteresovane za partnerstvo u uspostavljanju outsourcing centra u sektoru strojarstva, mašinstva i proizvodnje (CNC strojne obrade metala).

INTERA TP djeluje već nekoliko godina na profesionalnom i stručnom usavršavanju kroz vlastiti centar za obuku (CNC obrada metala, CNC programiranje, CAD softver) i posjeduje veliku bazu dostupnih ljudskih potencijala i posjeduje široku mrežu kontakata u poslovnoj i akademskoj zajednici u regiji.

Takve firme su sve češće u našoj regiji i pokazale su se kao vrlo uspješan poslovni model. INTERA TP posjeduje izvrsne preduslove za takvo poslovanje - od iskustava i pristupa ljudskim resursima do infrastrukture i kapitala za investicije. Dodatni motiv za pokretanje ovog centra je pružanje prilike mladim ljudima za rad i razvoj te sprečavanje njihovog odlaska van BiH.

Da bi se izgradila uspješna poslovna saradnja  kroz pouzdane i trajne odnose, od potencijalnih partnera se očekuje pristup inostranom tržištu, QA i QC podrška, pregovori o cijenama s potencijalnim klijentima, te zajednička ulaganja.

“Pogodnosti za ovakvu tvrtku u Mostaru u suradnji s nama su niska stopa poreza na dobit (10%), pristupačni troškovi radne sange, kvalificirana radna snaga, europski mentalitet s dobrim poznavanjem engleskog jezika, fizička i digitalna povezanost (autocesta, zračna luka, blizina pomorske luke, blizina EU granice, te širokopojasni Internet). Sve to, zajedno s našim opredjeljenjem, jedinstvena je platforma za partnerstvo koja nudi velike šanse za uspjeh. Lokalna gostoljubivost, izvrsna kuhinja i vina te blizina prekrasne jadranske obale su dodatne pogodnosti - odvojite dan ili dva za opuštanje i uživanje u posjeti našem zajedničkom projektu u Hercegovini.” poručuju iz INTERA Tehnološkog parka.

dijasporainvest.ba

Povezani članci

1

2