SARAJEVO
INFOBIP ŠIRI POSLOVANJE: Cilj zapošljavanje 500 ljudi
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 15 svibnja, 2018

Predsjednik gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić i predstavnici kompanije Infobip posjetili su danas Općinu Centar. Sa predstavnicima ove sarajevske općine razgovarali su o planovima za širenje poslovanja.

- U Sarajevu imamo regionalni ured koji zapošljava oko 150 ljudi, a u narednom periodu planiramo proširiti naše poslovanje u glavnom gradu BiH. Naš dugoročni plan je gradnja novog poslovnog prostora na oko 5.000 metara kvadratnih koji će zapošljavati preko 500 ljudi. Nadamo se da će nam u potrazi za novom lokacijom pomoći lokalna zajednica – kazao je izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić.

Savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić izrazio je zadovoljstvo što hrvatska kompanija u ovoj lokalnoj zajednici vidi partnera i želi svoje poslovanje širiti na njenoj teritoriji.

– Općina Centar jedna je od devet općina Kantona Sarajevo i ujedno urbani, administrativni, poslovni, kulturni, obrazovni, zdravstveni, sportski i trgovinsko-uslužni centar. Zainteresovani smo za bilo koju vrstu saradnje kada je u pitanju stvaranje nove vrijednosti kao i novo zapošljavanje. Spremni smo sarađivati sa vama, pomoći vam u odabiru lokacije za izgradnju poslovnog objekta – poručio je Resić.

Sastanku su pored Resića prisustvovali i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, njen zamjenik Mustafa Mulić i vijećnik Nihad Uk.

Dogovoreno je da se na adresu Općine Centar uputi pismo namjere o ulaganju na području ove sarajevske općine i proširenju kapaciteta.

Inače, Infobip je globalna IT i telekomunikacijska kompanija koja pruža usluge mobilnih komunikacija u oblaku (cloud) za poslovne korisnike. Usluge Infobipa danas dopiru do četiri milijarde ljudi. Utemeljen 2006. godine u Vodnjanu, Infobip je izrastao u jednu od vodećih svjetskih platformi za obradu i dostavu poruka za poslovne korisnike.

Danas zapošljava 1.200 ljudi u preko 50 ureda u više od 40 zemalja na šest kontinenata, što je čini uvjerljivo najvećom softverskom kompanijom u Hrvatskoj.

Povezani članci

1

2