PROJEKTI
Imate ideju za ruralni turizam? EU ima 2,55 milijuna KM
Manager.ba/bljesak.info BiH 27 listopada, 2020
Izvor fotografije:
bljesak.info

Podnositelj prijave može biti jedinica lokalne samouprave, poduzeće ili obrt koji se bave pružanjem turističkih usluga i/ili proizvoda.

 

Projekat Europske unije EU4AGRI objavio je danas javni poziv vrijedan 2,55 milijuna KM za podršku investicijama za ruralni turizam u Bosni i Hercegovini s ciljem razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta, te očuvanja prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane COVID-19 pandemijom.

Na javni poziv se mogu prijaviti isključivo partnerstva koja čine podnositelji prijave i minimalno tri partnera.

Podnositelj prijave može biti jedinica lokalne samouprave, poduzeće ili obrt koji se bave pružanjem turističkih usluga i/ili proizvoda.

Svaki podnositelj prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 20.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a) ovisno od broja članova u partnerstvu.

Za svaku investiciju  podnositelj prijave i partneri moraju osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 15 posto od ukupnog iznosa investicije.

Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem web stranice www.eu4agri.ba.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 21. prosinac/decembar 2020. godine do 15 sati.

Okvirnu listu svih javnih poziva projekta EU4AGRI možete preuzeti ovdje.

EU4AGRI je četverogodišnji (2020-2024) projekat Europske unije vrijedan 20.25 milijuna eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini.

Projekt provode i sufinanciraju Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA). 

Povezani članci

1