POZITIVAN PRIMJER
Hrvati koji su firmu osnovali s dva kompjutera, jučer su je prodali za 148 milijuna dolara
manager.ba/biznisinfo.ba Regija 18 rujna, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Ukupan iznos za koji će biti prodana poznata hrvatska kompanija iznosit će 148 milijuna dolara. 

 

Poznata hrvatska IT kompanija Nanobit postaje dio švedske Stillfront grupe, jedne od vodećih svjetskih gaming kompanija, objavio je jučer Nanobit te otkrio detalje dogovora. 

Kako navode, Stillfront će kupiti 78 posto udjela kompanije za 100 milijuna dolara, a nakon dvije godine kupit će ostatak udjela.

Ukupan iznos za koji će biti prodana poznata hrvatska kompanija iznosit će 148 milijuna dolara. 

“Nanobit postaje dijelom švedske Stillfront grupe, jedne od vodećih svjetskih gaming kompanija u free-to-play segmentu. Transakcija će biti provedena u dvije tranše, pri čemu će Stillfront najprije kupiti 78% udjela za 100 milijuna dolara. Nakon dvije godine, Stillfront će kupiti ostatak udjela u Nanobitu po cijeni koja će ovisiti o kretanju dobiti prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) Nanobita u finansijskim godinama 2021. i 2022. Ukupan iznos koji će Stillfront platiti na kraju transakcije bit će do 148 milijuna dolara, prilagođeno za stanje gotovine”, navodi se u saopćenju kompanije koje prenosi Večernji list.

Stillfront je vodeća free-to-play kompanija koja okuplja 14 gaming studija diljem svijeta. Zapošljavaju više od 800 zaposlenika, a glavna tržišta su SAD, Njemačka, Bliski istok i Sjeverna Afrika te Francuska i Kanada. Sjedište je u Stockholmu, a kompanija je javno izlistana na Nasdaq First North Premier Growth Marketu.

Nanobit su prije 12 godina u Zagrebu osnovali Alan Sumina i Zoran Vučinić bez kapitala, bez ureda i samo s dva kompjutera.

Danas je Nanobit sa svojim igrama prisutan u više od 150 zemalja svijeta, zapošljava 125 visokoobrazovanih zaposlenika te je jedan od najpoželjnijih hrvatskih poslodavaca.

Nanobitove igre ukupno su preuzete više od 145 milijuna puta, a na mjesečnom nivou ih igra preko 10 milijuna aktivnih igrača sa svih kontinenata svijeta. Najpopularnije igre su My Story, Hollywood Story i Tabou Stories.

Najutjecajniji svjetski mediji Nanobit već niz godina svrstavaju na liste najbrže rastućih kompanija Europe.

Tagovi:
Povezani članci

1