S HILTONOM ILI BEZ
Hotel Neretva trebao bi primiti prve goste na ljeto iduće godine
Manager BiH 27 ožujka, 2023

Hotel Neretva, mostarski hotel u kojemu su svojevremeno odsjedali brojni znani gosti iz cijeloga svijeta trebao bi biti obnovljen do ljeta iduće godine potvrdio je Feni vlasnik hotela Halim Zukić.

 

 

"Projekt hotela Neretve davno je prošao proceduru Povjerenstva za zaštitu nacionalnih spomenika i zadržat će svoj autentični izgled. Zabunu stvaraju prozori koji su trenutno kvadratni. Oni trebaju postati okrugli, ali to se rješava kroz proces nastavka radova na fasadi i svih tih ukrasa koji moraju biti potpuno autentični. Sve što se nalazilo na hotelu, nalazit će se ponovno na fasadi", rekao je Zukić.

Dodao je kako su u tijeku pripremni radovi za fasadu te da će građani uskoro vidjeti nastavak radova.

 

Hotel Neretva izgrađen je 1892. godine i jedan je od simbola Mostara. Ističe se po načinu gradnje, pseudomaurskom stilu.

Naglašava kako će, kada se otvori, to biti hotel visoke kategorije s 83 sobe i bit će uređen kao poslovno-ugostiteljski objekt, dok će unutar kompleksa hotela biti sagrađena i podzemna garaža s parking mjestima.


Pojedini mediji ranije su pisali kako će svjetska franšiza hotela Hilton uskoro imati svoje kapacitete i u Bosni i Hercegovini, te kako su zainteresirani upravo za Neretvu.

"Nadam se da ću sredinom svibnja moći potvrditi tu informaciju, trenutno ne mogu. Sredinom svibnja će se održati Investicijski forum u Berlinu te će s tog mjesta biti obaviještena javnost u BiH po pitanju te teme", otkrio je Zukić.

 

OBNOVA SE NASTAVLJA
Neretva se obnavlja - sporan izgled fasade i visina

Iz franšize hotela Hilton Feni su rekli kako još uvijek istražuju mogućnosti širenja u Bosni i Hercegovini.

"Nalazimo se u uzbudljivoj fazi rasta i planiramo dodati 18 novih hotela u naš portfelj od 23 objekta na Balkanu. Iako trenutno nemamo novih hotela za najavu, nastavljamo istraživati odgovarajuće mogućnosti u Bosni i Hercegovini", napisali su iz Hiltona.


Fena / Manager.ba

Povezani članci

1

2

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo