KOMPANIJE
Hifa Oil: Zaposleni su naš najveći resurs, ostajemo jasno opredijeljeni njihovom zadržavanju!
Manager.ba/zosradio.ba BiH 02 travnja, 2020
Izvor fotografije:
zosradio.ba

Ovih dana mogu se čuti razne informacije kada su u pitanju otkazi radnicima koji su neminovno uslijedili izazvani pandemijom. Veliki je broj onih koji strahuju za svoj posao.

 

Svakodnevno kontaktiramo privrednike u želji da saznamo trenutnu ekonomsku situaciju. Iz tog razloga smo kontaktirali i vlasnika kompanije Hifa Oil, prenosi ZOS Radio.

‘’Hifa Oil izražava podršku građanima,  kompanijama i organizacijama, zapravo svima nama u Bosni i Hercegovini i šire, koji ulažemo napore  protiv pandemije virusa korona. U tom smislu spremni smo uključiti sve naše raspoložive kapacitete s ciljem da kao zajednica uspijemo savladati ovu veliku pošast s kojom se suočavamo.’’-kazali su za ZOS radio.

Iz kompanije su posebno  naglasili da Hifa Oil Grupacija stoji iza svih svojih uposlenika u svim firmama, kojih je trenutno oko 600. Svi oni, kako su istakli, mogu računati na njih, u ovim teškim trenucima kada su promet i poslovne aktivnosti znatno smanjeni, za više od 50% .

‘’Nema otpuštanja, naprotiv, jačamo naše unutarnje snage i nastupamo kao jedan. Tu smo za svakog našeg uposlenika  i za njegovu porodicu. Ovo je vrijeme u kojem je jedino važan ljudski odnos prema svim uposlenicima, ali s imperativom da se sačuvaju životi i zdravlje ljudi.’’-jasno su podvukli svoj stav u izjavi za ZOS radio.

Posebnu brigu izrazili su za one koji su u potpunosti morali obustaviti svoju poslovnu aktivnosti, ističući važnost adekvatne reakcije vlasti upravo prema ovim subjektima.

‘’Također, izražavamo solidarnost sa svim onim malim, srednjim i velikim poduzećima koji su zbog odluka kriznih štabova morali zatvoriti svoje trgovine i radnje, ili su morali prestati s poslovanjem i proizvodnjom. Nadamo se da će vlasti u tom smislu donijeti čim prije korisne i važne odluke koje bi omogućile da prije svega mali i srednji biznisi ponovno počnu s radom. ‘’- istakli su za ZOS radio: ‘’Važno je da sada svi damo maksimalnu podršku domaćim proizvođačima. Kupujmo domaće se ispostavilo kao egzistencijalno bitan, i strateški imperativ opstanka naše privrede, države i svih naših građana. Svi su pogođeni krizom, ali svi zajedno jedni drugima možemo pomoći kupujući domaće brašno , domaće higijenske proizvode, domaće mlijeko, domaću mineralnu, sok, ulje, pšenicu, keks … Kada kupujemo domaće proizvode, kada trošimo našu struju i prevozimo terete našim Željeznicama, kada naši vozači u našim kamionima prevoze robe u vrlo teškim uvjetima, mi smo tada sigurni. Jer dok god oni rade, i mi znamo da se imamo na koga osloniti. I ovo će proći. Uvjereni smo da ćemo nakon krize u kojoj smo se kao privreda i društvo našli, izaći puno jači. Dragi naši prijatelji, građani, potrošači, kupci, i uposlenici, perite ruke, držite odstojanje, poštujte mjere protiv pandemije i ostanite nam zdravo. ‘’

Ono što možemo zaključiti da se moramo boriti za javni izbor koji optimizira istinu i potrebe građana i podržava produktivne i slabe. Produktivne da pokrenu ekonomiju, a slabe radi socijalne pravde i kohezije društva.

Tagovi:
Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb
VIDEO
Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta