KOMPANIJE
HIFA OIL uvela novi ISO standard
Manager.ba BiH 05 siječnja, 2018

Nakon višemjesečne pripreme, edukacije QA tima i svih uposlenih, u kompaniji HIFA OIL obavljen je recertifikacijski audit čime je usvojena nova verziju standarda ISO 9001:2015. Kompletan audit obavila je certifikacijska kuće TÜV SÜD. 

“HIFA OIL Tešanj je 2003. godine bila prva firma u ovoj branši koja je prepoznala značaj uvođenja sistema kvalitete u svoje poslovanje. Zahvalio bih se menadžmentu i svim uposlenicima na znanju i trudu koji su zajednički uložili kako bi i ovaj put postigli sjajan rezultat”, kazao je Venan Hadžiselimović izvršni direktor HIFA OIL. 

U ožujku ove godine očekuje se i prelazak na novu verziju standarda ISO 14001:2015, kojeg ova firma također ima već 5 godina i među prvima je u ovoj branši sa ovim certifikatom u BiH. 

U tijeku su pripreme za prilagođavanje dokumentacije i pripreme za izvođenje internih audita kako bi se moglo provesti preispitivanje EMS-a od strane najvišeg rukovodstva što je uvjet za recertifikacijski audit.

Osim standarda sistem upravljanja kvalitetom (ISO 9001), HIFA - OIL je od ranije svoje poslovanje uskladila sa i sa standardom zaštite okoliša (ISO 14001).

Povezani članci

1

2

Najnovije vijesti
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce