KOMPANIJE
Hifa Oil povećala promet 20 posto u prvoj polovini 2019. godine
Manager.ba/akta.ba BiH 23 srpnja, 2019
Izvor fotografije:
akta.ba

Vodeći domaći distributer nafte i naftnih derivata, tešanjska Hifa Oil, u prvih šest mjeseci 2019. godine povećala je promet za 20 posto u odnosu na isti period lani.  

Prošle godine distribuirano je ukupno 350.000 tona naftnih derivate, od čega je preko 155.000 tona putnih bitumena i mazuta.

Više od 110.000 derivata distribuirano je u susjedne zemlje, uključujući zemlje Europske unije.

Izvoz je realiziran na tržišta Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije.

Pored izvoza “crnih” derivata koji se razvija već 10 godina, više od četiri godine traje uspješan izlazak Hifa Oil na iznozemna tržišta i sa "bijelim” naftnim derivatima.

 

 

Snažnom rastu doprinjela je također i odluka ulaska u sekotor maloprodaje.

U posljednje dvije godine Hifa Oil je otvorila ukupno 11 benzinskih pumpi pod brendom Euro Oil.

Također, Hifa Oil je postala apsolutni lider i u snabdijevanju JET gorivom na tržištu Bosne i Hercegovine, zadovoljivši standarde međunarodnih kompanija poput Turkish Airlinesa, Fly Dubaia, Wizzaira, Lufthansa Group, itd.

Kada se govori o investicijama unutar Hifa Oil, značajno je istaći moderne i po europskim standardima izgrađene benzinske pumpe, najveći i najsuvremeniji terminal u Bosni i Hercegovini u Zenici, investicije u vozne jedinice kako za potrebe prevoza goriva, tako i za potrebe aerodroma, ulaganja u druge terminalske sadržaje i sl., a tu su i ulaganja u milijunskim iznosima u okviru Hifa Oil Grupacije u kompanijama kćerkama Euro Metali, Euro Roal, te Euro Stil, kao i kroz kupovinu njemačke tvornicee - lidera za proizvodnju pvc profila LB.Profile GmbH.

Tagovi:
Povezani članci

1

2