POČETKOM LISTOPADA U STOCU
Hercegovački plodovi Mediterana
Manager BiH 21 rujna, 2023

 

Sajam Hercegovački plodovi Mediterana održat će se 6. i 7. listopada u Sportskoj dvorani u Stocu, a okupit će oko stotinu izlagača.

 

Riječ je o petnaestom izdanju ove sajamske manifestacija, koja je postala tradicionalna i međunarodna, a u središtu održavanja, kao što sam naziv kaže, su šipak (nar), smokva i maslina te njihove prerađevine, navode organizatori.

"Dugogodišnja ideja o nastavku poticanja sadnje mediteranskih kultura početih 1840. godine, ostvarila se 2008. godine kroz manifestaciju 'Hercegovački plodovi Mediterana'. Tek 2008. godine stvoreni su uvjeti za održavanje, po mnogim posjetiteljima uspješne manifestacije, uz veliku podršku Grada Stoca i šire društveno političke zajednice," kazao je Zoran Raič, predsjednik Udruge Hercegovački plodovi Mediterana (HPM).

Organizatori ove godine najavljuju oko 100 izlagača, a obzirom na izvanrednu ponudu događaja i asortiman izložbenih eksponata te mogućnost nabavke plodova vrhunskog kvaliteta i drugih proizvoda smatraju da će ovogodišnja manifestacija biti najbolja do sada.

Dvodnevni program manifestacije počinje u petak, 6. listopada prijemom uzvanika od 11 do 12 sati, nakon čega slijedi svečano otvaranje sajma u 12 sati.

Sajam će za posjetitelje biti otvoren od 12 do 18 sati.

Organizirana je i edukacija u 13 sati u salonu Gradske uprave kao stručna radionica na temu "Agroturizam - izazovi i mogućnosti za grad Stolac". Prva večer završit će koncertom Klape Trs Mostar i Tamburaškog sastava Slavonia band.

U subotu, 7. listopada, sajam će za posjetioce biti otvoren od 9 do 16 sati, a dodjela priznanja i nagrada najuspješnijim izlagačima predviđena je u 14 sati.

Stariji će imati priliku okusiti svu raskošnu paletu kvalitetnih prerađevina od šipka, smokve, masline, kao i puno drugih mediteranskih proizvoda, dok je za najmlađe u ponudi nezaboravna vožnja vlakićem kroz Stolac.

Glavni organizatori sajma su Udruga Hercegovački plodovi Mediterana i Grad Stolac, uz pomoć JU Radimlja i JU Centar za kulturu i sport.


Fena / Manager.ba
 

Povezani članci

1

Video
ANER KRUŠKONJA, OBRTNIČKA KOMORA HNŽ
Koliko se danas isplati biti obrtnik
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
Savjeti