PROJEKTI
Hamdo grupa započela izgradnju 20 vila za postavljanje na Ilidži
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 31 srpnja, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Izgradnja ovih vila je privukla pažnju kupaca jer se grade od prirodnih materijala uz suvremene programe opremanja.

 

Firma Hamdo grupa iz Sokoca započela je novi projekt izgradnje 20 vila, koje su namijenjene da budu postavljene na Ilidži.

Prva vila u okviru novog projekta je već završena i posao u pogonima ide po planu.

Izvršni direktor za proizvodnju ove kompanije Petko Vukojičić je podsjetio da je projekt izgradnje 15 vila u Turskoj uspješno završen, radnici su se vratili na posao i sada se radi na novim projektima, koji su zbog epidemiološke situacije izazvane pandemijom virusa korona, usmjereni na domaće tržište.

– Na osnovu svih dešavanja u svjetskoj i europskoj privredi zbog pojave virusa korona, bilo je teško ugovarati poslove izvan granica BiH. Proces proizvodnje nije prekidan, ali zbog otežanosti nabavke repromaterijala, proizvodnja je bila umanjena za 30%. Trenutno je zaposleno 150 radnika i plate se redovno isplaćuju – dodao je Vukojičić.

Vukojičić je najavio da je firma Hamdo grupa u pregovorima za izgradnju etno sela na Кopaoniku i to će uskoro biti definirano.

Izgradnja ovih vila je privukla pažnju kupaca jer se grade od prirodnih materijala uz suvremene programe opremanja. Oko 90% je zastupljeno drvo, a 10% su ostali materijali – krov, staklo i okovi.

Tagovi:
Video
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna