PROJEKTI
Gradnja nove bolnice u Trebinju mogla bi početi na proljeće
manager.ba/akta.ba BiH 17 rujna, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je Hercegovini neophodna nova bolnica čija će izgradnja, prema prvim procjenama, koštati najmanje 30 milijuna KM.

 

Gradnja nove bolnice u Trebinju, koja će se nalaziti u naselju Pridvorci, mogla bi da počne na proljeće sljedeće godine, izjavio je načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Vedran Furtula.

Furtula je rekao novinarima da je inicijativu za izgradnju nove bolnice prihvatilo resorno ministarstvo, te da lokacija u Pridvorcima zadovoljava početne uvjete da objekt bude izgrađen, ali i povezan s gradom u prometnom i infrastrukturnom smislu.

"Dobili smo obećanje resornog ministarstva da gradnja počinje čim projekt bude završen. Vjerujem da ćemo na proljeće na terenu vidjeti temelje buduće bolnice", naveo je Furtula, te dodao da je u nadležnosti grada otklanjanje administrativnih i drugih barijera.

On je napomenuo da će Skupština grada Trebinja na današnjoj sjednici, koja je u toku, donijeti odluku da se pristupi izradi regulativnog plana za izgradnju nove bolnice. 

"Uradili smo projektne zadatke kako će ona izgledati. Mislim da je riječ o paviljonskom tipu, najprije će se napraviti primarni i sekundarni sadržaj, a kasnije razvijati taj kompleks sadržajima i klinikama. Dobit ćemo kompleks koji će zadovoljiti potrebe ne samo Trebinja, nego i šire regije", rekao je Furtula.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je Hercegovini neophodna nova bolnica čija će izgradnja, prema prvim procjenama, koštati najmanje 30 milijuna KM.

On je dodao da je stručna javnost ocijenila da bi bilo idealno da lokacija nove bolnice bude bliže gradu. 

Odbornici Skupštine grada Trebinja usvojili na današnjoj sjednici, između ostalog, odluku o izvršenju budžeta grada za šest mjeseci ove godine, a pred odbornicima je i prijedlog odluke o pristupanju izradi regulativnog plana "Pridvorci - nova bolnica".

  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
Povezani članci

1

2

Tagovi: