KOMPANIJE
Girls day posjeta poduzeća 25.ožujka
Manager.ba BiH 22 ožujka, 2019

Idući ponedjeljak, 25.ožujka, svoja vrata otvara devet (9) poduzeća učenicama 9. razreda Mostarskih osnovnih škola. Sektori koji su birani su različiti, a birale su ih same djevojčice.

Sektori: metal, IT, elektro, turizam i ugostiteljstvo, prodaja, poljoprivreda i građevina.

Poduzeća koja sudjeluju: Alfa Therm doo, Spark doo, Nsoft doo, INTERA TP, Hepok, Jaffa komerc doo, Hotel Mepas doo, Hering dd, JIM doo.

Planirano je kako će djevojčice, obzirom na sam naziv događaja- GIRLS DAY-provesti 4-5 sati u tim poduzećima (u pratnji nastavnika) i naučiti procese rada i funkciniranja tog poduzeća u kojem jesu.

Girls day se odvija u organizaciji Grada Mostara, Ministarstva obrazovanja HNŽ, GIZ I Asocijacije poduzetnika Hercegovine.

"Cilj je što više pokrenuti tj otvoriti poduzetnički sektor prema primanju mladih ljudi, osnovnoškolaca, srednješkolaca i studenata u svoj poduzeća jer na mladima je budućnosti i treba im pokazati puni potencijal Hercegovačkih poduzeća, kao i volju na radu i ulaganju u mlade ljude. APH ima članice koje su otvorile svoja vrata prema novim naraštajima, pokazjući im svoj posao i na različite načine ulažu na edukacije mladih ljudi. Ovo je tek jedan korak ovih i sličnih poduzeća, koja žele jačanje stručnog obrazovanje, ali i fakultetskog kako bi mladi ljudi bili što spremniji za rad u realnim uvjetima. To je misija APH, motiviranje mladih na ostanak i ponuda novih prilika  i veliko hvala članicam koje su pokazale interes za ovaj događaj Girls day", kaže menadžerica i  voditeljica Asocijacije poduzetnika Hercegovine Helena - Jelena Lončar.

Ovo je jedna od niza predsajamskih aktivnosti  i to ovaj put samo za curice, kako bi mi pokazali da su potrebne u stručno- tehničkom zanimanju i da je upis u srednje strukovne škole opcija  i budućnost za njih.

Asoocijacije poduzetnika Hercegovine odigrala je ulogu koordinatora i organizatora ovog događaja. Asocijacije je poveznica s poduzećima, te zajedno s poduzetnicima će sudjelovati i na Sajmu srednjih škola Mostar koji će biti organiziran sredinom travnja.

"Ove godine dovodimo u učenike iz općine Čapljina kako bi im pokazali ponudu Sajma srednjih škola Mostar i kako bi zajedno s općinom Čapljina, budući da je APH postala članom Mehanizma koordinacije, započeli planove za njihov razvoj osnovnoškolskog stručnog obrazovanja", rekla je menadžerica i voditeljica APH.

Tagovi: