KOMPANIJE
Firma iz Sanskog Mosta uspjela povećati proizvodnju i zaposliti nove radnike
manager.ba/akta.ba BiH 30 studenog, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

S partnerima iz Njemačke uspjeli su sklopiti nove poslovne ugovore što je dovelo do proširenja proizvodnje i zaposlenja sedam novih radnika.

 

Metaloprerađivačka industrija na području Unsko-sanskog kantona, poslije velikih poteškoća izazvanih pandemijom virusa korona, počinje da pokazuje znakove oporavka, a o tome svjedoči i primjer firme "Sana metal“, koja u ovim teškim vremenima uspijeva povećati obim proizvodnje i zaposliti nove radnike, prenosi sanartv.ba.

Prema riječima Šemsudina Habibovića, direktora ovog poduzeća, s partnerima iz Njemačke uspjeli su sklopiti nove poslovne ugovore što je dovelo do proširenja proizvodnje i zaposlenja sedam novih radnika.

Dodaje kako su u mjesecu svibnju/maju ove godine osjetili značajnije posljedice globalne ekonomske krize, ali da su brzo uspjeli prevladati teškoće.

Prema njegovim riječima, cjelokupni proizvodni asortiman izvoze na tržište Njemačke, a trenutno većinom proizvode sisteme za prikupljanje raznih vrsta otpada.

Inače, treba istaći kako je metaloprerađivačka industrija na području Općine Sanski Most najrazvijenija grana privrede i da postoji više poduzeća koja se bave tom djelatnošću i sva su izvozno orijentirana.

Zahvaljujući njihovom postojanju Sanski Most, kada je riječ o Unsko-sanskom kantonu, bilježi najbolje rezultate kada se radi o izvozu na strana tržišta.

Tagovi:
Povezani članci

1

2