NOVI GRAD
Firma “Vastil” otvorila pogon i zaposlila 70 radnica
Manager.ba/Biznis info BiH 05 srpnja, 2018

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača i vlasnik preduzeća Vastil Vasko Fagari danas su, presjecanjem vrpce, ozvaničili počatak rada pogona ovog preduzeća u industrijskoj zoni u Poljavnicama kod Novog Grada.

Fagari kaže da je investicija u Novom Gradu uslijedila nakon pokušaja u Nišu, u Srbiji gdje nije bilo dovoljno zainteresovane radne snage.

“Počeli smo u Novom Gradu u februaru ove godine, ali smo, nažalost, izgubili saradnika pa je zato malo kašnjenje. Zaposleno je 70 radnica, a planirano je da radi najmanje 100”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, sirovina u ovom tekstilnom preduzeću su kašmir i vuna čija je obrada delikatna.

Direktor preduzeća Miroslav Stanković kaže da 95 posto radnica nije imalo kvalifikaciju za posao i da je bila potrebna obuka.

“Radnice iz Niša, njih 10 koje imaju radno iskustvo, rade sa djevojkama iz Novog Grada, a obavile su i obuku”, kaže Stanković.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača očekuje da je novi proizvodni pogon početak ponovnog razvoja tekstilne proizvodnje.

“Nadam se da je ovo početak razvojna tekstilne proizvodnje po čemu je ranije naša opština bila poznata”, kaže DRljača.

Kako je danas rečeno, investitor iz Italije je za prostor i opremu uložio blizu dva miliona KM, a proizvodni program bit će plasiran na tržište EU.

Povezani članci

1

Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce