ŠIROKI BRIJEG
FEAL otvara 70 novih radnih mjesta
Manager.ba/Biznis.ba BiH 02 veljače, 2018

FEAL d.o.o. iz Širokog Brijega jedna je od najvećih firmi za preradu aluminija u BiH, ali i u regiji.

Danas se bave preradom 23 tisuće tona profila raznih vrsta i izvoze razne elemente, a 85 posto ukupne realizacije ide u izvoz.

Izvoz se vrši u sve zapadnoeuropske zemlje, a njihovi proizvodi se mogu naći u čitavom svijetu od Kazahstana do Sjedinjenih Američkih Država.

FEAL kao grupa trenutno zapošljava 620 ljudi, konkretno u Hercegovini njih oko 500. Pored BiH, poduzeća se nalaze u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gornji, Njemačkoj i Austriji.

Govoreći o daljnjem razvoju tvrtke, najavljeno je puštanje u rad prese u pogonu u Mostaru, što će rezultirati otvaranjem 50 novih radnih mjesta, kao i proširenje pogona u Širokom Brijegu što znači još 20 novouposlenih.

Tijekom protekle godine FEAL je uposlio 88 novih djelatnika.

Dugogodišnja suradnja FEAL-a s fakultetima Sveučilišta u Mostaru, posebice s Fakultetom strojarstva i računarstva, te s Građevinskim fakultetom, jedna je od važnih komponenti uspjeha širokobriješke tvrtke.

Kompanija nudi studentsku praksu u okviru koje studenti rade na konkretnim projektima. Na primjer, sa Građevinskim fakultetom surađuju na izradi statike za konstrukcije za nadzore i izvođenje radova.

Poduzeće FEAL d.o.o. iz Širokog Brijega prisutno je na tržištu više od 35 godina, te ima dugu tradiciju u preradi aluminija. Osnovano je 1976. godine, a od 2000. godine je u potpunosti u privatnome vlasništvu.

Povezani članci

1

2

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo