ZAPOŠLJAVANJE
Ećo company planira uposliti 30 radnika
Manager.ba/akta.ba BiH 15 ožujka, 2018

Dobropoznata sarajevska kompanija Inside furniture & interior design-Ećo company može da se pohvali novitetima unutar samog dizajna i razvoja, ali i planom za novim upošljavanjem.

"Pratimo trendove, imamo dosta noviteta za ovu godinu, a za sezonu april i maj najavljujemo dizajnirani tapacirani namještaj, dizajnerska rješenja kada su u pitanju kuhinje, te nove materijale po čemu smo mi i prepoznatljivi", za poslovni portal Akta.ba rekao je Suad Ećo, generalni direktor Inside furniture & interior design-Ećo company.

Također, rade i na novom upošljavanju, a trenutno imaju potrebu za upošljavanjem novih 30 radnika, jer ne mogu odgovoriti na sve zahtjeve klijenata.

"Često, znamo reći da je veći problem nešto proizvesti i napraviti, nego ga prodati. Za potrebe tržišta, radili smo na obuci i educiranju naših uposlenika, prije svega edukaciju kadra koji nama nedostaju, kao što su CNC operateri, CNC programeri, stolari. Uspjeli smo zakoružiti tehnološke investicije unutar fabrike, tako da sada mogu reći da smo prilično dobro tehnički osposobljeni da odgovorimo na sve zahtjeve naših klijenata", ispričao je Ećo.

Kaže da mu je drago što tržište konstantno raste, te da na neki način treba odgovoriti na sve zahtjeve tržišta, i to, kako savjetuje, „prije svega kroz jedan kontiunirani rast i razvoj, kako firme, tako i uposlenika.“

"Sigurno možemo reći da našu profesionalnu ljestvicu dižemo za još jedan veći nivo, a to je da našim klijentima zaista pružimo jednu vrhunsku uslugu, vrhunski proizvod za neke prihvatljive cijene. U odnosu na uvozne dizajnirane proizvode, mi smo itekako konkurentni, a što se tiče kvaliteta, mi nimalo ne zaostajemo za kvalitetnim talijanskim rješenjima", dodao je Ećo.

Kaže da je veoma bitno to što na području cijele BiH klijenti postaju sve više educirani. Ističe da tome u prilog ide i pristup elektronskim medijima, internetu, koji daju dosta mogućnosti.

"Tako je nama puno lakše raditi i plasirati proizvode, nego prije sedam godina, kada je to tek bilo u razvoju. Danas, klijent zna šta želi, prati trendove, znaju koje su dominantne boje, materijali, zna kako to opremiti, a mi kao firma trebamo samo to najbolje upakovati i napraviti najbolji aranžman kako bi klijent bio zadovoljan", naglasio je Ećo.

Budući da je fokus kompanije na cjelokupnom opremanju kuća, stanova, poslovnih objekata, kaže da je to posebno izraženo kod klijenata u vrijeme proljetnih radova i čišćenja domova.

"Kod nas se početkom proljeća osjeti neka građevinska sezona i pospremanje kuće, tako da u ova prva tri mjeseca imamo dosta narudžbi, ali opet, tek u aprilu očekujemo pravu sezonu. Moram istaći da se najviše traže namještaji za dnevne sobe. Ljudi često mijenjaju ono što se najviše vidi, tako da je tu fokus, dakle na sofe, trpezarije, komode, kuhinje", ispričao je Ećo.

Napominjemo da je u toku sajam namještaja Interio koji se održava u Skenderiji od 14. do 18. marta, gdje su izloženi i primjerci namještaja kompanije Ećo company. Ova kompanija tokom sajma nudi 20 posto popusta na cjelokupan asortiman Inside proizvoda u izložbenom salonu, kao i popust od 15-30 posto na izložbene eksponate na sajmu Interio u Skenderiji.

Povezani članci

1

2

Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim