DAWOOD
Drvene naočale tražene širom svijeta
Manager.ba/Biznisinfo.ba BiH 07 veljače, 2018

Drvene naočale Dawood, koje proizvodi Sarajlija Damir Bajraktarević, našle su svoje mjesto u kolekcijama od Londona do Sidneja.

– Ljudi naručuju iz cijelog svijeta – kazao je Bajraktarević, te najavio da će se ovaj brend širiti.

Rekao je da ima ozbiljne planove za budućnost, prije svega da planira uposliti još ljudi.

– Posao funkcionira odlično, ali za novi nivo postoji potreba za novim ljudima. U skorije vrijeme će se brend Dawood širiti, kazao je Bajraktarević za Al Jazeeru Balkans.

Proizvodnja drvenih naočala je trend u svijetu već nekoliko godina, ali ovo što on radi je nešto sasvim novo. Počeo je, naime, kombinirati drvo s drugim materijalima koji se inače koriste u proizvodnji naočala, acetati i poliuretanske plastike, i to je nešto što ga na tržištu izdvaja. U skorije vrijeme će početi da eksperimentira s novim materijalima.

Inače, ideja za proizvodnju drvenih naočala je nastala iz muzike. 

– Bavim se muzikom 20 godina a zadnjih 10 godina pratim proizvodnju muzičkih instrumenata i odlučio sam sebi napraviti gitaru, a nakon toga drugu pa treću… Tada sam se zaljubio u drvo i odlučio da ću se baviti drvetom iako to nije moja struka. Tražio sam proizvod koji mogu kvalitetno napraviti i koji će se moći poslati u Australiju ili Ameriku a da poštarina ne bude velika za onoga koji kupuje, kaže on o svojim poslovnim počecima.

Najteži period je bio razvoj proizvoda. Više od 100 okvirova je bacio prije nego što je napravio prve naočale koje su spremne da izađu na tržište.

  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija