KOMPANIJE
Donosimo dobit sarajevskih kompanija koje su u organizaciji dočeka Nove godine za zadnjih pet godina
Manager.ba/akta.ba BiH 20 prosinca, 2019
Izvor fotografije:
akta.ba

U zadnje četiri godine Grad je za doček ove noći izdvojio 847.780,00 KM  (bez PDV-a) ili oko milijun KM s PDV-om.

 

Grad Sarajevo već tradicionalno svake godine organizira svečani doček Nove godine na otvorenom.

U zadnje četiri godine Grad je za doček ove noći izdvojio 847.780,00 KM  (bez PDV-a) ili oko milijun KM s PDV-om.

Akta.ba tim istražio je tko je i koliko imao koristi od sarajevske najluđe noći u zadnje četiri godine.

2017. godine kada nam je pjevao Dino Merlin posao vrijedan 213.675,00 KM bez PDV-a dobila je Magaza d.o.o. Sarajevo u vlasništvu Amele Dervišhalidović (supruge Dine Merlina).

Ugovor je dodijeljen putem pregovaračkog postupka jer je angažman Merlina bilo moguće izvršiti isključivo putem produkcijske kuće Magaza, za koju jedino i ekskluzivno nastupa.

Također u tenderskoj dokumentaciji je navedeno kako je suštinski razlog provođenja pregovaračkog postupka bez objave obavještenja o nabavci postojanje samo jednog ponuđača na tržištu koji može ispuniti usluge koje su predmet nabavke uz obavezan angažman estradnog umjetnika Dine Merlina.

2018. godine Sarajlijama je pjevao Zdravko Čolić. Posao u vrijednosti 213.665,00 KM putem pregovaračkog postupka je dobila kompanija MBA Centar d.o.o. Sarajevo poznatija kao „Slatko i slano“ u vlasništvu Asima Kraljića (menadžera Merlina).

Kao razlog provođenja pregovaračkog postupka i prilikom ove tenderske procedure navedeno je da je nastup Zdravka Čolića bilo moguće izvršiti isključivo putem MBA Centra d.o.o.koji jedini u BiH ima "ekskluzivno pravo" da zastupa Zdravka Čolića u okviru koncerta Javnog dočeka Nove 2018. godine.

Također, navedeno je kako je i suštinski razlog za provođenje pregovaračkog postupka bez objave obavještenja o nabavci s jednim ponuđačem  postojanje samo jednog ponuđača na tržištu BiH koji može pružiti usluge koje su predmet javne nabavke uz obavezan angažman estradnog umjetnika Zdravka Čolića.

2019. godine za najluđu noć izdvojeno je iz budžeta grada 170.940,00 KM. Posao je povjeren putem pregovaračkog postupka firmi ARMENA S d.o.o. Sarajevo (Pivnica HS) u vlasništvu Mujesire Borišić.

Naime, ARMENA S d.o.o. kako je objašnjeno u tenderu ima ekskluzivno pravo da zastupa bosanskohercegovačkog kantautora Hajrudina Varešanovića/Hari Mata Hari.

Također, zanimljiv podatak koji je naveden kao razlog izbora pomenute firme je da posjeduju najsuvremeniju opremu po pitanju svjetlosnih efekata te zadovoljava najviše standarde u ovom dijelu Europe.

2020. godinu građani i posjetioci glavnog grada BiH dočekat će uz Željka Joksimovića. Posao dočeka Nove godine na otvorenom putem pregovaračkog postupka dobilo je JP Sarajevo kojim upravlja Grad Sarajevo koje ima ekskluzivno pravo da zastupa kantautora Željka Joksimovića, kao glavnog izvođača.

Vrijednost ugovora je 249.500,00 KM bez PDV-a.

Povezani članci

1

2