PROJEKTI
Dijaspora prenosi znanja i iskustva - Do kraja mjeseca otvoren poziv za sudjelovanje u mentorskoj mreži
manager.ba/ba.ekapija.ba BiH 08 rujna, 2021
Izvor fotografije:
ba.ekapija.com

Ove aktivnosti će biti fokusirane na pomoć mentora malim i srednjim poduzećima, obrtima i drugim oblicima startup inicijativa u Bosni i Hercegovini.

 

USAID projekt Diaspora Invest je otvorio novi poziv do 30. rujna/septembra za prijavu mentorima i mentoricama iz bh. dijaspore.

Dovoljno je da mentor posjeduje relevantno iskustvo i znanje iz određene oblasti razvoja poduzetništva ili nekog specifičnog sektora, a mi ćemo na osnovu njihovih prijava, pronaći lokalne kompanije zainteresirane za podršku i suradnju. Najteže je napraviti prvi korak, a naše iskustvo pokazuje da dobre prakse iz svijeta mogu ubrzati razvoj domaćih poslovnih projekata. Prijavite se i postanite dijelom Mentorske mreže Biznis centra bh. dijaspore – priopćio je rukovoditelj Biznis centra bh. dijaspore Armin Alijagić.

Otvaranjem poziva USAID projekt Diaspora Invest i Biznis centar su predstavili pilot-aktivnost pokretanja programa mentorstva eksperata iz bh. dijaspore.

Ove aktivnosti će biti fokusirane na pomoć mentora malim i srednjim poduzećima, obrtima i drugim oblicima startup inicijativa u Bosni i Hercegovini. Riječ je o nastavku aktivnosti koje su se, u prethodnom periodu, realizirale kroz edukacijske radionice DiaWorks.

Alijagić pojašnjava da se bilježi značajan interes dijaspore da volonterski doprinese prijenosu znanja iz svijeta u BiH, ali da nije postojao mehanizam povezivanja s domaćim poduzetnicima.

Mentori iz dijaspore na navedeni poziv mogu se prijaviti popunjavanjem formulara na ovom linku, priopćeno je iz USAID-a.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce