KOMPANIJE
"Derubis Yachts" iz Viteza pravi novu luksuznu jahtu od pola milijuna eura
Manager.ba/akta.ba BiH 15 svibnja, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Ovo gradilište nalazi se pored magistralne ceste M-5, gdje se predano radi na novoj verziji jahte čija će svjetska prezentacija biti održana u Sarajevu.

 

Na brodogradilištu u Vitezu, uprkos pandemiji koronavirusa, nema predaha.

Vrijedni radnici firme "Derubis Yachts", vlasništvo Denisa Kraljevića, grade potpuno novi model jahte koja će biti usidrena na najpoznatijim svjetskim destinacijama.

Ovo gradilište nalazi se pored magistralne ceste M-5, gdje se predano radi na novoj verziji jahte čija će svjetska prezentacija biti održana u Sarajevu.

Kraljević kaže da se radovi polako privode kraju, piše Avaz. 

"To je veći brod od onog koji smo ranije radili za pet stopa. Dva metra je duži, širi i pola metra viši, a kategorija je, također, potpuno druga. Radi se o još jačoj klasi, luksuznijem i većem brodu, čiji osnovni model košta pola milijuna eura", pojašnjava Kraljević.

 

 

Ne krije kako su mislili da će prvi brod teško proizvesti, a i prodati, ali reakcija s tržišta bila je odlična i na kraju se ispostavilo da su napravili premalo.

"Sada smo sebi dali oduška da napravimo još više tehničkih noviteta i da brod bude još bolji. Jahta se sastoji od 1.100 dijelova, uglavnom iz Europe. Sada smo ušli na tržište najzahtjevnijih kupaca koji su navikli na kvalitetu i ne možete im prodati bilo šta", ističe on. 

Narudžbe za novi model jahte stižu iz svih krajeva svijeta, ali i od domaćih kupaca. 

"Već smo sklopili ugovor s domaćim kupcem. Tako da ćemo u Sarajevu prezentirati i poznatog domaćeg kupca i domaći brod, prvi iz ove serije", otkriva Kraljević.

Kraljević ističe da su zbog pandemije nakratko biti obustavili rad, ali nitko nije dobio otkaz.

- Nije nas puno omela. Radnici su sada već iskusniji, pa je s njima dosta lakše raditi. Isto je i s kooperantima, svi smo prošli obuku na prvom brodu i sada je lakše. Stotinjak ljudi, zajedno s kooperantima, radi na brodu, a zadali smo sebi rok od 30 dana da ga kompletnog završimo'', kaže Kraljević.

 

 

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce