KOMPANIJE
Dermal će zaposliti još 200 radnika
Manager.ba/akta.ba BiH 18 svibnja, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Tvornica obuće "Dermal" zapošljava više od 1.000 radnika u proizvodnim pogonima u Kotor Varošu i Kneževu.

 

Ministar privrede i poduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević posjetio je pogone Fabrike obuće "Dermal" u Kotor Varošu i tom prilikom istakao da je strateško opredjeljenje Vlade RS očuvanje svakog radnog mjesta i nastavak poslovanja privrednih subjekata, uz nastavljeno kreiranje mjera pomoći i podrške privredi.

Prema njegovim riječima, kotorvaroška fabrika obuće "Dermal" je odgovorna kompanija koja je održala proces rada i tijekom epidemije virusa korona.

"Osim činjenice da nisu prekidali proizvodnju, za svaku pohvalu je i podatak da su povećali broj radnika u pogonima u Kotor Varošu i Kneževu, čime su poslali jasnu poruku i drugim privrednim subjektima u pogledu opstanka na tržištu", naglasio je Petričević.

On kaže da obilaskom tvornica iz prerađivačke industrije želi da se uvjeri kako su privrednici izvršili reorganizaciju posla i prilagodili se uvjetima u izvanrednim okolnostima.

"Vlada Republike Srpske isplatit će određenim mjerama poreze i doprinose za april, a pravo na te naknade moći će da ostvare i oni koji su radili u otežanim uvjetima. Neophodno je da privredni subjekti podnesu zahtjev Poreskoj upravi, gdje će biti izvršeno dalje postupanje", rekao je Petričević.

Tvornica obuće "Dermal" zapošljava više od 1.000 radnika u proizvodnim pogonima u Kotor Varošu i Kneževu.

"U vrijeme pandemije radili smo u otežanim uvjetima, ali nije bilo problema tehničke prirode jer smo imali dovoljno repromaterijala", istakao je vlasnik i direktor "Dermala" Radenko Bubić.

On je zahvalio ministru Petričeviću za pruženu podršku, te najavio nove poslovne planove.

"Uz naglasak na konstantno povećanje broja zaposlenih u ovoj godini planiramo proširiti proizvodnju u Kneževu, gdje se gradi nova proizvodna hala na 3.000 metara kvadratnih, a u Kotor Varošu ćemo novu halu završiti do kraja kolovoza/augusta i u svaku ćemo zaposliti po 100 novih radnika", naveo je Bubić i dodao da za inostrana tržišta imaju ugovorene poslove u naredne četiri godine. 

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce