POZITIVNE VIJESTI
Broj zaposlenih u FBiH od 5.5. porastao za skoro 9 tisuća
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 19 lipnja, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Objavljeni podaci o zaposlenim osobama su kreirani na osnovu obrazaca koji su procesuirani do posljednjeg statusa i proslijeđeni nadležnim izvanbudžetskim fondovima.

 

Po podacima Porezne uprave FBiH, ukupan broj zaposlenih u Federaciji na dan 15. lipnja/juna 2020. po prebivalištu osiguranika iznosi 516.346.

Od početka pandemije u Federaciji BiH na dan 5. svibnja/maja 2020. zabilježen najmanji broj zaposlenih od 507.607.

U međuvremenu broj zaposlenih je povećan i na dan 15. lipnja/juna 2020. (prema prebivalištu osiguranika) veći je za 8.739.   

Objavljeni podaci o zaposlenim osobama su kreirani na osnovu obrazaca koji su procesuirani do posljednjeg statusa i proslijeđeni nadležnim izvanbudžetskim fondovima.

Razlika u broju zaposlenih prema prebivalištu i mjestu rada, zasnovana je na proceduri generiranja i vrsti podataka.

– Broj zaposlenih se bazira na prebivalištu zaposlenika (JMBG) bez obzira gdje je osoba zaposlena (u općini prebivališta ili drugoj općini ili u istom kantonu ili drugom kantonu), a broj zaposlenih prema mjestu rada, odnosno prema mjestu poslodavca (JIB-a), generiran je prema broju zaposlenih kod obveznika uplate doprinosa, bez obzira da li se radi o punom ili nepunom radnom vremenu, ili gdje uposlenik ima prebivalište (može biti iz općine gdje je zaposlen, ali može biti iz druge općine ili drugog kantona), tako da je razlika u broju za onu vrijednost koja odgovara broju osoba koje imaju dva ili više radnih mjesta s nepunim radnim vremenom – pojašnjeno je iz Porezne uprave FBiH.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim
Savjeti