DOMAĆI BRAND
Bosnalijek ulazi na najveće tržište lijekova u EU
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 07 veljače, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Njemački liječnik, koji pored privatne prakse, posjeduje i vlastitu liniju preparata koji tretiraju, prije svega imunološka oboljenja, izabrao je upravo Bosnalijek za proizvođača svog novog proizvoda na bazi lizozima, pod nazivom “Innova Spray® IMMUN”.

 

Bh. farmaceutska kompanija Bosnalijek počela je izvoz proizvoda na tržište Njemačke zahvaljujući poslovnoj suradnji s čuvenim njemačkim imunologom dr. Hellmutom Münchom i njegovom kompanijom Innova Vital GmbH.

Ugovor predstavlja suradnju baziranu na ugovornoj proizvodnji brenda Lysobact®, priopćeno je iz Bosnalijeka.

Njemački liječnik, koji pored privatne prakse, posjeduje i vlastitu liniju preparata koji tretiraju, prije svega imunološka oboljenja, izabrao je upravo Bosnalijek za proizvođača svog novog proizvoda na bazi lizozima, pod nazivom “Innova Spray® IMMUN”.

Innova Spray® IMMUN zapravo je u potpunosti Lysobact® koji će se proizvoditi u Bosnalijeku i izvoziti prvo u Njemačku, a kasnije i u druge države Europske unije.

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović kaže da je taj veliki uspjeh, kojim se za Bosnalijek otvara najveće tržište lijekova unutar Europske unije, rezultat kontinuiranih ulaganja u unapređenje proizvodnje, uključujući i investiciju od 50 milijuna KM u izgradnju najsuvremenijeg proizvodnog pogona tečnih i polučvrstih formi lijekova s godišnjim obimom proizvodnje od 34 milijuna pakovanja, što je petostruko povećanje u odnosu na ranije kapacitete kompanije.

– Suradnjom s kompanijom Innova Vital GmbH nastavlja se ostvarenje strateških ciljeva kompanije, među kojima su ključni otvaranje novih tržišta i povećanje obima i vrijednosti izvoza. U posljednjih pet godina izvezli smo više od pola milijarde KM vrijedne proizvode na tri kontinenta i u više od dvadeset država. Siguran sam da će ovaj rast, kako obima izvoza, tako i broja novih tržišta u vremenu pred nama snažno nastaviti ići uzlaznom putanjom – rekao je Uzunović.  

U kompaniji ocjenjuju da je ostvareni rezultat još značajniji jer je postignut u suradnji s čuvenim njemačkim imunologom, koji je prepoznao značaj Lysobacta u tretiranju bakterijskih i virusnih oboljenja respiratornog sistema, nakon što je njegovu učinkovitost testirao na svojim pacijentima.

Nakon odličnih rezultata dr. Münch je donio odluku o suradnji s Bosnalijekom, iako su za rad s njegovom kompanijom Innova Vital GmbH na razvijanju ovog novog proizvoda bile zainteresirane brojne druge kompanije širom svijeta.

– Plasiranje našeg proizvoda na njemačkom tržištu i to u suradnji s autoritetom kakav je dr. Hellmut Münch samo je još jedan pokazatelj koliko je naš Lysobact® učinkovit i dobar proizvod. Nakon velikog uspjeha u Rusiji, sigurni smo da će se isti, pa čak i bolji rezultati ponoviti na tržištu Njemačke, ali i drugih država Europske unije –  istakao Uzunović.

Već tijekom prve sedmice prodaja ovog proizvoda u Njemačkoj pokazala je izvrsne rezultate, te Bosnalijek prima dodatne narudžbe za proizvodnju, a kompaniji je već stigao i poziv za učešće na velikom skupu njemačkih ljekara u Frankfurtu gdje će se govoriti o mogućnostima liječenja i tretiranja bakterijskih i virusnih infekcija koje pruža Lysobact®.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo