POZITIVAN PRIMJER
Bosnalijek sa 2.000 KM nagrađuje sve svoje radnice u BiH koje rode dijete
Manager.ba/fokus.ba BiH 06 studenog, 2019
Izvor fotografije:
fokus.ba

Podrška stimuliranju nataliteta u BiH stiže iz najveće domaće farmaceutske kompanije.

Uprava najveće domaće farmaceutske kompanije Bosnalijek, donijela je odluku kojom će svim svojim zaposlenicama u Bosni i Hercegovini koje rode dijete isplatiti jednokratnu naknadu u visini od 2.000 KM.

Ova lijepa vijest dolazi u vrijeme kada se naša država suočava sa značajnim padom nataliteta i kada poslodavci imaju sve manje sluha za radnice trudnice, a samim tim i porodilje.

Ovim povodom smo kontaktirali direktora društva Uzunović Nedima koji je na naš upit o ovoj temi izjavio:

“Točno je da je Uprava donijela odluku kojom se odobrava jednokratna naknada majkama-porodiljama u visini 2.000 KM, našim zaposlenicama po rođenju djeteta, bez obzira na kojem radnom mjestu porodilja radi, koliko dugo je zaposlena u Bosnalijeku, i koliko djece već ima. Posebno smo ponosni na naše zaposlenice, koje čine većinu našeg kolektiva, više od 65% zaposlenika su upravo žene, i ovo je jedan od načina kojim želimo pokazati našu brigu za njih.

Vođeni činjenicom da su financijska sredstva majkama najviše potrebna upravo u danima nakon rođenja djeteta, te da je ovo osjetljiv period za svaku ženu, odlučili smo se za ovu jednokratnu podršku kako bi im ti najsretniji dani bili dodatno uljepšani.

Ponosni smo da će Bosnalijek biti taj koji će opremiti bebe naših uposlenica sa svim potrebnim stvarima odmah po rođenju, i bili bismo jako sretni kada bi ovaj model podrške i stimulacije nataliteta počele da primjenjuju i sve druge kompanije u BiH u skladu s vlastitim mogućnostima – zaključio je Uzunović”.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
DIREKTNA SURADNJA
ASA Bolnica i AKH iz Beča donose izvrsnost u zdravstvu