PODUZETNIŠTVO
BNI: Jačanje poduzetničkog rasta i kulture u Adria regiji
Manager.ba BiH 16 studenog, 2017

BNI vodeća je i najveća globalna organizacija za poslovno i poduzetničko umrežavanje. Djeluje već više od 30 godina te je prisutna u 79 država svijeta s više od 220.000 članova, u više od 8.000 poduzetničkih skupina.

BNI se zasniva na marketingu preporuka (eng. »Referral marketing«) i poduzećima omogućava troškovno vrlo učinkovito stjecanje novih klijenata, a poduzetnicima nudi priliku da međusobno dijele ideje, iskustva, kontakte i – što je najvažnije – poslovne preporuke koje znače potencijalne nove poslove. Svrha BNI poduzetničkih skupina je ta da poduzetnici unutar pojedine skupine prikupljaju nove poslovne kontakte, odnosno stječu nove klijente i na taj način grade svoje poslove.

Naša osnovna vrijednost je BNI filozofija Givers Gain® - »Tko daje, taj dobiva«, što znači da si poduzetnici u našim skupinama nesebično i bez provizija međusobno pomažu doći do novih klijenata i novih poslovnih prilika – ako ću ja pomoći drugima i drugi će željeti pomoći meni. U BNI vjerujemo da ćemo međusobnim poduzetničkim povezivanjem i suradnjom lakše, brže i učinkovitije doći do novih poslova. Poduzetnike u BNI vodi BNI etički kodeks koji osigurava da u našim skupinama ostaju samo poduzetnici koji djeluju kvalitetno, pošteno i odgovorno.

DOBIVANJE NOVIH POSLOVA I RAZVOJ PODUZETNIŠTVA

Aktivnim djelovanjem u BNI skupini, poduzetnici dobivaju ekipu »prodavatelja« koje osobno preporučuju ljudima s kojima svakodnevno komuniciraju. Djeluju kao ekipa koja ima samo jedan cilj - da svi poduzetnici u skupinama stječu nove klijente, svaki za svoju djelatnost. U Sloveniji su članovi u sedam godina dobili već više od 33 milijuna eura novih poslova. Samo u zadnjih 12 mjeseci više od 9 milijuna eura. Sa svim aktivnostima BNI izrazito jača lokalno gospodarstvo i time osjetno pridonosi gospodarskom rastu u Sloveniji te na području država Adria regije.

PODRŠKA PODUZETNICIMA U POSLOVNOM I OSOBNOM RAZVOJU

Poduzetnici u BNI uspješni su poduzetnici koji imaju viziju svog poduzetničkog rasta te žele poslovni i osobni razvoj. Naša vrijednost je cjeloživotno učenje zbog čega redovito organiziramo brojne edukacije i radionice na kojima članovi dobivaju nove ideje, znanja i vještine koje im pomažu u poduzetničkom i osobnom rastu. Poslovno umrežavanje, javno nastupanje, nova stručna znanja, samopouzdanje, vještine vođenja, organiziranost, usredotočenost – samo su neka područja koja poduzetnici jačaju djelovanjem u BNI te im ključno pomažu kod njihovog osobnog i poduzetničkog napretka.

PODUZETNIČKO POVEZIVANJE I SURADNJA

Promoviramo poduzetničku suradnju i povezivanje na lokalnoj, regionalnoj i globalnoj razini. U Sloveniji putem BNI skupina već više od 300 poduzeća, odnosno poduzetnika, stječe nove klijente, a skupine trenutno djeluju u Ljubljani, Celju, Novom Mestu, Mariboru, Kopru, Postojni, Kranju i Novoj Gorici. BNI poduzetničku zajednicu gradimo u cijeloj Adria regiji – u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, a upravo otvaramo BNI u Federaciji Bosne i Hercegovine te u bližoj budućnosti na Kosovu i u Crnoj Gori.

4P PODUZETNIŠTVO – Profesionalnost, Pozitivnost, Predanost i Proaktivnost

BNI gradi aktivno i društveno odgovorno poduzetništvo te poticanjem 4P poduzetništva mijenjamo način poslovanja u cijeloj Adria regiji. Članovi su svjesni da njihovi poslovi mogu
dugoročno rasti samo ako djeluju profesionalno, ako se na izazove odazivaju pozitivno, ako djeluju predano i ako proaktivno stvaraju svoj poduzetnički put. Pro u riječi proaktivnost je
jezičac na vagi koji od prosječnog poduzetnika stvara izuzetnog poduzetnika! 

Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce