KOMPANIJE
Bh. kompanija proizvela peć za veliki “Boeing”
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 13 srpnja, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Peć za stabilizaciju i učvršćivanje materijala je 100 posto bosansko-hercegovački proizvod.

 

Danas je u krugu kompanije „Almy Metalno“ izvršen utovar dijela peći za stabilizaciju i učvršćivanje materijala težine 170 tona po narudžbi kompanije „Ebner“ iz Linza u Austriji.

Izvođači radova su sestrinske kompanije „Water Jet Has“ i „Ćosićpromex GmbH“. Danas će biti otpremljeno šest kamiona specijalnog transporta kao i deset normalnih šlepera prateće opreme.

Peć za stabilizaciju i učvršćivanje materijala je 100 posto bosansko-hercegovački proizvod.

Treba napomenuti da će spomenutu peć koristiti svjetski poznata kompanija „Boeing“, naveli su na Facebook stranici kompanije „Almy Metalno“, prenosi BiznisInfo.

Prema riječima, vlasnika kompanije Ismeta Begića, ovo je prvi značajniji projekt od kada je „Almy Metalno“ prošle godine počelo s radom.
 

– Mi se borimo, poduzeće je bilo zapušteno, moralo se dizati iz pepela. Pokušavamo sa svojim partnerima, koji imaju firmu u Austriji, napraviti jedan pomak i tako smo dobili posao. Ovo danas bi bilo u većem obimu da nije bilo pandemije koronavirusa – kazao je Begić.

U konzorcij je uključeno više poslovnih partnera, među kojima je i poduzeće „Ćosićpromex“. Njihov predstavnik, Albin Gutić, pojašnjava detalje posla.

– Peć za stabilizaciju i učvršćivanje materijala duga je 115 metara, 3 metra visoka i 2,8 metara široka. Transport je organiziran u suradnji s austrijskim partnerom, a izuzev toga peć je 100% bh. proizvod. Ovo je početak suradnje koja podrazumijeva isporuku još 3 peći za potrebe „Simensa“ i kompanije „Vest Alpina“, ukupne vrijednosti 1,5 milijuna eura – izjavio je Albin Gutić, a prenio je Zenicainfo.

„Almy Metalno“ trenutno upošljava 50-ak radnika, a zavisno od obima ugovorenog posla taj broj bi mogao biti značajno povećan.

Povezani članci

1

Tagovi:
Video
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce
IVAN ŠIMIĆ, HERTRONIC
I uspješan poduzetnik i vrstan književnik
Savjeti