POZITIVAN PRIMJER
Bh. kompanija najboljeg radnika nagradila automobilom
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 20 veljače, 2021
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Standard” je u godinu ušao s ciljem rasta od 30 posto i potražnjom za još 100 radnika, što su djelomično ostvarili.

 

Tvornica namještaja “Standard” iz Prnjavora pravi je primjer kako se vodi briga o radnicima, te one najbolje redovno nagrade.

Oni su u protekloj godini organizirali nagradnu igru kako bi što više motivirale svoje radnike, a po posebnim parametrima najboljeg, Zorana Vranješa, nagradili su automobilom, dok su ostali nagrađeni financijski.

“Standard” je u godinu ušao s ciljem rasta od 30 posto i potražnjom za još 100 radnika, što su djelomično ostvarili, javlja Srpskainfo.
 

 

Pandemija je na dva mjeseca usporila rast, što kroz potpunu obustavu proizvodnje, ali i kroz smanjenu proizvodnje zbog neizvjesnosti na tržištu, te su dostigli rast od 15 posto i zaposlili 100 radnika, ali ne do kraja prošle godine, nego do ovog veljače/februara.

Nezavisno od nepredvidive situacije na svjetskom tržištu izazvane korona virusom “Standard” je u 2020. godini uložio blizu milijun KM u modernizaciju tvornice i povećanje proizvodnih kapaciteta.

 

 

Iz “Standarda” su poručili da je novi cilj širenje kapaciteta proizvodnje, rast od 20 posto, te da su im i dalje potrebni novi radnici.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce