NAGRADE
Bh. informatička firma ZIRA dobitnik nagrada u konkurenciji najvećih svjetskih kompanija
Manager.ba/klix.ba BiH 02 ožujka, 2020
Izvor fotografije:
klix.ba

Ovo priznanje je posebno značajno budući da je nagrađen izvorni bh. proizvod, čime je ova zemlja dobila svog ambasadora na globalnom tržištu informacijskih tehnologija.

 

Bh. firma ZIRA je kroz isporuku vlastitih IT rješenja pomogla jednom od svjetskih vodećih telekom operatera, Saudi Telecom Company (STC), omogućivši uspješnu transformaciju njegovog poslovanja i unaprijedio tradicionalne usluge na suvremene digitalne servise.

Ova uspješna poslovna priča prepoznata je od strane američke međunarodno priznate organizacije za telekom standardizaciju Metro Ethernet Forum (MEF).
Priznanje je uslijedilo kroz globalni MEF Excellence Awards koji se održava svake godine u Los Angelesu (USA) gdje je STC osvojio nagradu kao "Service Provider of the Year" za bliskoistočnu regiju.

U sklopu konferencije, gdje su prisustvovali predstavnici više od 200 vodećih tehnoloških firmi, kao što su: AT&T, Ericsson, Deutsche Telecom, Huawei, STC je podijelio svoja iskustva kako je koristeći ZIRA produktna rješenja uspio pobijediti izazov digitalne transformacije zadržavajući poziciju vodećeg operatera u svojoj regiji.

Uspješna suradnja između STC i ZIRA dodatno je priznata i kada je u Rijadu (KSA) STC održao Vendor day, gdje je nagradio upravo firmu ZIRA u domeni Digitalne Transformacije. Ukupno četiri svjetske kompanije dobile su ovo priznanje: ZIRA, Google, Ericsson i Almosafer.

Bosanskohercegovačka firma našla se tako u društvu najvećih svjetskih kompanija koje su dale značajan doprinos STC-ovoj Digitalize, Accelarate, Reinvest, Expend (DARE) strategiji.

Ovo priznanje je posebno značajno budući da je nagrađen izvorni bh. proizvod, čime je ova zemlja dobila svog ambasadora na globalnom tržištu informacijskih tehnologija.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
STIPE KRIŠTO, B KRUG
Birao je: Njemačka ili Livno
DR. GORAN ĐUZEL, POLIKLINIKA VITALIS
Javni zdravstveni sustav mora biti zdrav
JOSIP MARTINOVIĆ
Hercegovačka vina imaju dobru cijenu, vrijeme je za sljedeću razinu