KOMPANIJE
Bh. firmi novi ugovor u Srbiji vrijedan 4 miliona KM
Manager.ba/biznisinfo.ba Regija 10 srpnja, 2018

Bh. kompanija BS Telecom Solutions potpisala je novi ugovor u Srbiji na implementaciji ITS projekta tunel Brančići na koridoru 11 u vrijednosti od 4 miliona KM.

Posebno je značajno što se radi o izvozu softvera za upravljanje i kontrolu saobraćaja BS Husky, koji je rezultat dugotrajnog razvoja vlastitog inžinjerskog tima i domaće pameti, saopšteno je iz firme BS Telecom Solutions.

Ovaj projekat dolazi nakon uspješno završenog sličnog projekta u Srbiji u vrijednosti od 3,6 miliona KM.

Na ovaj način BS Telecom Solutions, kao kompanija, te BS Husky, kao brand, postaju prepoznatljivi na regionalnom tržištu kao lideri u oblasti ITS (Inteligent Transportation System) softvera.

U prilog tome ide i činjenica da je potpisan ugovor i za sličan projekat u Crnoj Gori u vrijednosti 4,7 miliona KM, tako da u ovom trenutku kompanija BS Telecom Solutions ima potpisanih izvoznih projekata u vrijednosti 8,7 miliona KM.

– Sa ponosom ističemo da smo u završnoj fazi potpisivanja više novih ugovora, kako na tržištima Srbije i Crne Gore, tako i Makedonije i Hrvatske gdje do kraja godine očekujemo niz novih poslova – rekao je Mirza Varatanović, direktor BS Telecom Solutions.

Dodao je da ga posebno raduje što je u zadnje vrijeme povećano interesovanje za saradnju na projektima u Evropskoj uniji.

– Nakon završetka pilot projekta „pametnog grada“ u Slovačkoj, kompanija se nalazi pred potpisom ugovora za unaprjeđenje i održavanje kontrolnog centra za upravljanje saobraćajem u Holandiji. Na svim ovim projektima BS Telecom Solutions izabran je u žestokoj konkurenciji svjetskih poznatih kompanija iz Njemačke, Austrije, Italije, Španije, Slovenije, Hrvatske i drugih zemalja – istakao je Varatanović. 

Povezani članci

1

Video
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje