POZITIVAN PRIMJER
Banka mu odbila dati kredit, skoro 20 godina kasnije ju je kupio
Manager.ba/biznisinfo.ba Svijet 19 listopada, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Zgrada banke koju je kupio bit će potpuno renovirana i dobit će prenamjenu.

 

Adam Diring (39) nije imao ni dolara kada se prije 18 godina uputio u banku u Urmstonu, u okrugu Manchestera, kako bi pokušao da dobije kredit i započne biznis. 

Odbili su ga tada momentalno, pod izgovorom da je mlad i neiskusan. U tom trenutku, Diring je radio na podu jedne male kancelarije, a 2014. godine svoju kompaniju je prodao za pet milijuna funti.

Kako bi se bar malo osvetio lokalnoj banci koja je u najtežem trenutku odbila da mu pomogne, godinama kasnije kupio je cijelu njenu zgradu za 450.000 funti.

– Tako sam prošle nedjelje kupio zgradu banke za 450.000 funti u kojoj sam odbijen za kredit od 10.000 funti u 21. godini! – napisao je britanski biznismen na svom profilu na Instagramu, prenosi Dnevni avaz.

– Prije ulaska u banku molio sam se jer nisam imao keša i nisam imao pojma kako ću ostvariti svoj san bez toga – objašnjava Adam.

Međutim, žena koja je u to vrijeme bila menadžer odbila je da mu da kredit. Usprkos problemima, ovaj čovjek je uspio da razvije svoju kompaniju za upravljanje dugovima i štednjom. Adam je sada ugledni biznismen i motivacijski govornik. Danas pomaže mnogim kompanijama kako da organiziraju svoje financije.

Inače, bio je problematičan tinejdžer, s 14 godina izbačen je iz škole jer je polupao jedan automobil. Pristupio je potom Kraljevskom ratnom zrakoplovstvu, ali je ubrzo odustao jer je mnogo pio i tako se vratio u Urmston, gdje je konstantno mijenjao poslove.

Zgrada banke koju je kupio bit će potpuno renovirana i dobit će prenamjenu.

Tagovi:
Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Kako napraviti poslovni plan: Metoda 10 pitanja
VIDEO
Kako pronaći ideje za biznis?
VIDEO
Maja Miljević: 8 koraka do uspješnog početka biznisa