NOVOSTI
Banjaluka pokreće javni prijevoz, otvara vrtiće
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 06 svibnja, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Građani su pozvani da i dalje poštuju mjere higijene i zaštite, te da izbjegavaju okupljanja kako bi sačuvali javno zdravlje.

 

Štab za izvanredne situacije Grada Banjaluka naložio je nadležnim službama da otpočnu pripreme za aktiviranje javnog prijevoza na gradskom i prigradskom području, u reduciranom obliku, s manjim brojem linija i uz striktno definirane mjere socijalne distance i pojačane dezinfekcije.

– Vršimo pripreme da se od 11. svibnja/maja dopusti minimalan gradski i prigradski prijevoz, s manjim brojem linija i frekvencijom, uz naložene dodatne mjere higijene i ograničenim brojem putnika – kazao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić nakon današnje sjednice Gradskog štaba za izvanredne situacije.

Također, od ponedjeljka, 11. svibnja/maja ukida se zabrana korištenja parkova, izletišta i teretana u prirodi, s tim da ostaju mjere u vezi s nošenjem zaštitne opreme (bez rukavica, samo zaštitne maske).

Predškolskim ustanovama preporučeno da organiziraju rad s minimalnim brojem djece, o čemu će zainteresirani roditelji biti obaviješteni do 11. svibnja/maja, navedeno je. Poručeno je kako je Institut za zaštitu zdravlja propisao potrebne mjere za početak rad u ovim uvjetima.

Dom zdravlja počinje s određenim brojem redovnih usluga, uključujući i sistematske preglede za buduće prvačiće (od 16. maja).

Pojačana kontrola

Gradski kontrolni organi od 1. svibnja/maja pojačano kontroliraju primjenu novih mjera u vezi s nošenjem zaštitnih maski i okupljanja, a od sada počinju i s primjenom kaznenih mjera za nenošenje zaštitne opreme i okupljanje u nedozvoljenom broju i na nedozvoljenim mjestima, upozorio je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Građani su pozvani da i dalje poštuju mjere higijene i zaštite, te da izbjegavaju okupljanja kako bismo sačuvali javno zdravlje.

Prema podacima zdravstvenih službi, u Banjoj Luci je, od izbijanja epidemije, registrirano ukupno 471 osoba zaraženih korona virusom.

Tagovi:
Povezani članci

1

2