TURIZAM
Banja Luka dobija prvi Kalendar turističkih manifestacija
Manager.ba/banjaluka.com BiH 06 travnja, 2018

Po prvi put ove godine, Grad Banjaluka je dobio kalendar turističkih manifestacija, a sve u nastojanju gradskih vlasti da se obogati sadržaj za posjetioce grada na Vrbasu.

U kalendar je uvršteno devet manifestacija, koje će Grad podržati sa ukupno 85.000 KM.

“Željeli smo da podržimo i proširimo kvalitet programa i događaja koji bi bili interesantni turistima”, kazala je načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić.

Ona je naglasila da su sve podržane manifestacije izabrane putem javnog poziva, na koji su se mogli prijaviti udruženja građana, pravna lica, odnosno organizatori turističkih manifestacija. Prema njenim riječima, programi subjekata koji su podržani predstavljaju različitost sadržaja, koji se odnose na kulturni, adrenalinski, gastro turizam.

“S obzirom na to da je Banjaluka poznata po bogatom manifestacionom programu, posebno ljeti, dodatni sadržaji i originalne manifestacije će biti novina koja će privući dodatne posjetioce našem gradu”, zaključila je Trivićeva. Tako su svoje mjesto u kalendaru turističkih manifestacija našli Prvi festival čokolade i vina, koji će biti održan 29. aprila, zatim Festival Kraft piva „Krafting“ (19. maja) i Vinosaur koji je planiran za 24. i 25. maj. Drugi „Ćevap fest“ predviđen je za 18. i 19. maj, a u kalendaru se nalaze i Prvi međunarodni viteški festival (od 1. do 3. juna), Vikend muzički festival (13. i 14. jul), a u avgustu dva događaja na rijeci Vrbas – Dajka trka i Druga turistička regata. Za kraj ljeta, odnosno u drugoj polovini septembra očekuje nas penjački festilav Drill&Chill.Kalendar turističkih manifestacija za 2018. godinu dobio je i podršku odbornika na posljednjoj sjednici Skupštine Grada.

Povezani članci

1

2

Najnovije vijesti
Video
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
DIREKTNA SURADNJA
ASA Bolnica i AKH iz Beča donose izvrsnost u zdravstvu