PODUZETNICI
Balkanski "kralj banana" kupio Adria Airways za 45.000
Manager.ba/akta.ba Regija 24 siječnja, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Riječ je o najvrjednijoj imovini bivše kompanije jer je riječ o odobrenju nacionalne zrakoplovne agencije da kompanija može avione koristiti u komercijalne svrhe.

 

Slovenska tvrtka Air Adriatic, u vlasništvu biznismena Izet Rastoder-a, kupila je jučer na aukciji u Ljubljani dozvole za obavljanje avio operacija nekadašnje slovenske avio kompanije Adria Airways za 45.000 eura.

To je bila i najvrjednija imovina propale kompanije.

Rastoder je vlasnik istoimene tvrtke i najpoznatiji je kao veliki uvoznik banana marke Derby te u Sloveniji nosi nadimak "kralj banana".

Također je nekada bio i vlasnik nogometnog kluba "Olimpija" iz Ljubljane.

Osim tvrtke Air Adriatic na dražbi je sudjelovala i hrvatska tvrtka Komforia iz Nedelišća te slovenska tvrtka Deal.Aero.

Air Adriatic je na aukciji kupio svu imovinu Adria Airwaysa u što su uključeni i AOC certifikati.

Riječ je o najvrjednijoj imovini bivše kompanije jer je riječ o odobrenju nacionalne zrakoplovne agencije da kompanija može avione koristiti u komercijalne svrhe.

U slovenskoj javnosti se proteklih dana najavljivalo da će se na dražbi pojaviti i ruski investitori povezani s proizvođačem putničkih aviona Sukhoi Civil Aircraft Company, ali to se na kraju nije dogodilo.

Adria Airways je u stečaju završila u listopadu prošle godine nakon što njen vlasnik, financijski fond 4K nije mogao ispuniti svoje financijske obveze. Potom je slovenska Vlada objavila kako razmišlja o osnivanju nove državne avio kompanije. No, nakon detaljne ekonomske analize takvog poteza zaključili su das se to ne isplati.

Tagovi:
Povezani članci

1

Video
VIDEO
Maja Miljević: 8 koraka do uspješnog početka biznisa
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana