PROJEKTI
Autocesta u Hercegovini se ubrzano gradi: Između Bune i Počitelja u tijeku asfaltiranje
manager.ba/vecernji.ba BiH 19 travnja, 2021
Izvor fotografije:
vecernji.ba

Izgradnjom ovih dionica BiH će dobiti novih 18 kilometara autoceste na Koridoru Vc, koji će biti povezani s europskom mrežom puteva.

 

Postavljanjem završnog sloja asfalta na poddionici Buna - Počitelj privodi se kraju gradnja ovog dijela Koridora Vc u Hercegovini.

Na poddionici Buna - Počitelj radovi ulaze u završnu fazu, dok na poddionici Počitelj - Zvirovići teku planiranom dinamikom i njihov završetak očekuje se iduće godine.

Izgradnjom ovih dionica BiH će dobiti novih 18 kilometara autoceste na Koridoru Vc, koji će biti povezani s europskom mrežom puteva.

Kako izgleda stanje na gradilištu vidljivo je s fotografija koje su objavile Autoceste FBiH na svojim društvenim mrežama. Podsjetimo, federalna vlada je prihvatila grant od 6,2 milijuna eura za financiranje Projekta Koridor Vc za poddionicu Buna - Počitelj.

Prema Ugovoru o grantu zaključenom u Sarajevu 10. ožujka/marta 2021. godine između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na investicijski grant iz programa Europski zajednički fond za Zapadni Balkan, piše Klix.ba. 

Ugovor o izgradnji poddionice Buna – Počitelj potpisan je 18. svibnja/maja 2018. godine.

Izvođač radova je Hering d.d. Široki Brijeg, Bosna i Hercegovina.

Poddionica je duga 7,2 kilometra i dio je dionice autoceste na Koridoru Vc Mostar jug – Počitelj.

Povezani članci

1

2

Video
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje