KOMPANIJE
Atlantic Grupa uvodi u poslovanje logističke robote
Manager.ba/biznisinfo.ba Regija 12 srpnja, 2019
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Hrvatska firma za robotiku i umjetnu inteligenciju Gideon Brothers pokrenula je svoj drugi pilot projekt do sada – sa Atlantic Grupom, jednom od vodećih prehrambenih kompanija i distributera robe široke potrošnje u regiji.

U sklopu ovog projekta Atlantic Grupa će u svom novom logističko-distributivnom centru u Velikoj Gorici uvesti robote Gideon Brothersa, potpuno autonomne strojeve temeljene na revolucionarnoj tehnologiji vizualne percepcije koja kombinira stereoskopske kamere i duboko učenje, prenijela je agencija Hina.

Ovaj projekt je značajan jer uključuje integraciju robotskog sistema sa Atlanticovim sistemom upravljanja skladištem i tako donosi novi nivo automatizacije u distribucijski centar Atlantic Grupe, koji je već usmjeren na visoku efikasnost.

Skladišne operacije u novom objektu Atlantic Grupe temelje se na suvremenom sistemu upravljanja skladištem i potpuno su digitalizirane, bez upotrebe papira.

To omogućava optimalnu organizaciju skladištenja i potpuno digitalizirano upravljanje ulazom, odlaganjem i otpremanjem robe, kao i upravljanje vozilima.

U Atlantic Grupi očekuju da će implementacija, između ostalog, ublažiti i problem nedostatka radne snage.

Tagovi:
Povezani članci

1

2