ONLINE PLATFORMA ZA TRGOVINU
Ananas počinje s radom u BiH i Crnoj Gori
Manager BiH 24 svibnja, 2024

Nakon što je objavljeno da je u Sarajevu prije nekoliko dana osnovana kompanija Ananas d.o.o. Miroslava Miškovića, slične vijesti dolaze i iz Crne Gore, riječ o kćeri firmi platforme Ananas e-Commerce d.o.o. Beograd, iza koje stoji vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković.  

 

Direktor sarajevskog Ananasa je Erol Ferović, a sjedište kompanije je u ulici Marka Marulića u Novom Sarajevu.

Također, u Podgorici su osnovane dvije nove kompanije pod nazivom Ananas Crna Gora, i Ananas Express CG, koje bi u narednim mjesecima trebale pokrenuti najveću online platformu za trgovinu u državi.

Crnogorske tvrtke registrirane u Podgorici su Ananas Crna Gora sa osnivačkim kapitalom od 25.001 euro a Ananas Express CG sa jednim eurom.

Osnovna djelatnost prve je Trgovina na malo posredstvom pošte ili interneta, a druga će se baviti poštanskim aktivnostima, odnosno samom dostavom.

Kako su ranije kazali iz Delta Holdinga, širenje e-commerce platforme Ananas na Crnu Goru nije iznenađenje, jer su od lansiranja u Srbiji, prije dvije godine, pokazali ambicije o regionalnom poslovanju.

– Prvi korak ka internacionalizaciji učinjen je 2023. godine kada je pokrenut ananas.mk na tržištu Sjeverne Makedonije. Tokom ove godine, ekspanzija se nastavlja i to na dva tržišta u regiji: Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Ananas je zamišljen kao platforma za online trgovinu, odnosno balkanska inačica američkog Amazona koji je u vlasništvu Jeffa Bezosa.

Mišković je, inače, jedan od najbogatijih ljudi na Balkanu. Između ostalog, vlasnik je Delta Planeta, najvećeg tržnog centra u Banjaluci i jednog od najvećih u BiH.

 

Manager.ba

Povezani članci

1

2

Najnovije vijesti
Video
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
DIREKTNA SURADNJA
ASA Bolnica i AKH iz Beča donose izvrsnost u zdravstvu