HORECA
Američki brend stigao u Sarajevo: Caribou Coffee otvorio svoja vrata
Manager.ba/akta.ba BiH 09 kolovoza, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Riječ je o američkom brendu koji već 20 godina uspješno posluje širom svijeta. Ovaj brend sada ima preko 600 poslovnica širom svijeta a njima se pridružila i BiH.

 

Prvi Caribou Coffee u Sarajevu danas je otvorio svoja vrata, za sve ljubitelje vrhunskih napitaka.

Riječ je o američkom brendu koji već 20 godina uspješno posluje širom svijeta. Ovaj brend sada ima preko 600 poslovnica širom svijeta a njima se pridružila i BiH.

U svojoj ponudi imaju preko 60 različitih kako toplih, hladnih tako i blendiranih unikatnih napitaka.

 

 

Caribou Caffee je u svijetu poznat kao brend s vrhunskim proizvodima za koje su dobili certifikate 1 posto World top beans i Rainforest Alliance certifikat i druga priznanja.

“U Caribou Caffeu možete naručiti proizvode poput moche, latte kafe, ručno rađenih osvježavajućih napitaka. Koriste se organski proizvodi, poput 100 posto arabica kafe. Osim toga, klijent može tražiti low fat i sugar free proizvode, te uživati u pravoj topljenoj čokoladi i sirupima bez šećera. Osim ukusnih i zdravih napitaka u Caribou Caffeu možete uživati i u raznovrsnoj ponudi hrane, koja uključuje vrhunske sendviče, peciva i grickalice”, kazala je za Akta.ba Imra Gračić Halalkić zadužena za marketing.

Sendviči i slasne grickalice izrađuju se u suradnji s pekarom Mrvica,a sve se radi po specijalnoj američkoj recepturi.

"Pored standardnih napitaka kojih u našoj ponudi ima oko 60, svaki klijent ima mogućnost da sam sebi izabere kombinaciju koja mu najviše odgovara, te se tako otvara mogućnost stvaranja i preko 100 različitih vrsta napitaka”, kazala je Gračić Halalkić.

Caribou Caffee nudi i samoposlugu. U objektu se nalazi nekoliko stolova ali i ljetna bašta u kojoj svi posjetioci mogu uživati ili uzeti coffe to go.

Svi koji žele posjetiti ovaj jedinstveni cafe, probati navedene proizvode i uživati samo u najkvalitetnijim i zdravijim namirnicama mogu ga pronaći na adresi Fra Filipa Lastrića 2 u Sarajevu. Radno vrijeme Caribou Caffea Sarajevo je od 7 h do 23 h, a danas (subota 08.08) organiziran je i dan otvorenih vrata.

 

  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Euro-Express d.o.o.
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Euro-Express d.o.o.