KOMPANIJE
Alma Ras ima stopostotan rast: Uskoro i na novim tržištima
Manager.ba/Poslovne novine BiH 17 svibnja, 2018

Alma Ras  d.o.o, kompanija koja je sinonim za kvalitet i udobnost kada je u pitanju tekstilna industrija u Bosni i Hercegovini, uskoro bi trebala početi izvoziti i na nova tržišta ondosno u Austriju, Njemačku i Hrvatsku.

Trenutno smo u pregovorima za proširenje saradnje na postojećim tržištima – u Sloveniju, Crnu Goru i Makedoniju, te planiramo izvoz i na nova tržišta. Također, uskoro krećemo i sa renoviranjem postojećih Alma Ras butika koji će kupcima ponuditi potpuno novu prezentaciju naših proizvoda“ , kazao je Rasim Memagić, izvršni direktor kompanije.

Konstantno ulaganje, modernizacija proizvodnje, te inovacije u korištenju materijala, krojenju i dizajnu, snažna su poruka kupcima da je Alma Ras na vrhu kada je u pitajnu tekstilna industrija u BiH, što potvrđuje činjenica da ova kompanija također uspješno posluje i van granica naše zemlje.

Menadžment kompanije kao važan segment za uspješan rad i značajne pomake prepoznao je organizacionu kulturu.

„U prethodnom periodu posebnu pažnju posvetili smo tome, te uložili u razvoj interne organizacije“, istaknuo je Memagić.

U prethodne tri godine Alma Ras je vlastitim snagama i sredstvima obučila 315 novih radnika u šivaoni, uglavnom one kojima je ovo bilo prvo radno iskustvo, te je zaposlila 25 visokoobrazovanih mladih lidera.

Također, u prethodnoj godini proizvodni kapaciteti uvećani su za 15 posto, a u prethodne četiri – za čak sto posto. U pomenutom periodu u infrastrukturu i tehnologiju uloženo je više od pet miliona KM.

Širok asortiman namijenjen i dostupan cijeloj porodici u odličnom omjeru kvalitete i cijene jeste ono što kompaniju izdvaja od ostalih proizvođača. To potvrđuje i činjenica da su prvi od domaćih proizvođača i u korištenju Pima pamuka – posebne vrste najfinijeg američkog pamuka. Ovaj luksuzni pamuk, kako ga mnogi nazivaju, poznat je po iznimnoj izdržljivosti, te laganoj i mekanoj teksturi.

Osim titule najpoželjnijeg poslodavca, ova kompanija dobila je i značajno priznanje od kompanije Triumph, jednog od najvećih proizvođača donjeg rublja u svijetu.

„Kroz svoje poslovanje dobili smo mnogo priznanja, a posljednje je od firme Triumph za izvrsnost  u kvalitetu. Ovo priznanje izuzetno nam je značajno jer upravo ova firma proizvodi i prodaje u cijelom svijetu, a mi smo u jakoj konkurenciji izabrani za nagradu u kategoriji gotovi proizvodi“, rekao je Memagić na kraju razgovora.

Povezani članci

1

2

Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo