OBITELJSKI BIZNIS 
Alen sa 18 godina osnovao tvrtku i napravio poslovno carstvo u SAD-u
Manager Svijet 04 prosinca, 2023

Alen Kajdić, zajedno sa svojim ocem Halidom Kajdićem rodom iz Velike Kladuše odlučio se pokrenuti biznis koji danas vrijedi milijune dolara. 

 

Halid i Alen su rođeni u Bosni i Hercegovini, u Velikoj Kladuši, a dugi niz godina žive u Americi. Tamo su  i tamo su osnovali prijevozničku i logističku tvrtku FR8 Solutions sa sjedištem u Jacksonvillu na Floridi.

Alenova majka, Nafka Kajdić, dala je otkaz u tvrtki u kojoj je radila dugo godina, kako bi se priključila timu FR8 Solutions, a Alenova sestra Amra također je uključena u obiteljski biznis.

 

 

Važno je naglasiti kako je ova obitelj krenula od nule, a mukotrpan rad, bez ikakvih veza, poznanstava i konekcija doveo ih je do uspjeha kojem svjedočimo danas piše Akta.ba.

"FR8 Solutions je prijevoznička i logistička tvrtka u obiteljskom vlasništvu, utemeljena na obiteljskim vrijednostima i načelima. Moj otac i ja osnovali smo FR8 Solutions 2013., ali je moja obitelj i prije toga bila uključena u transportnu industriju. Prije otvaranja tvrtke moj otac je devet godina radio kao vozač kamiona. Pomogao sam mu u održavanju njegove papirologije, od izračunavanja njegovih IFTA poreza do pomoći u obnovi registracije kamiona i volio sam to raditi", kaže Alen Kajdić.

Nakon što se uključio u transportnu industriju, shvatio je kako veliki prijevoznici uvijek traže načine kako prevariti i iskoristiti vrijedne vozače, poput njegovog oca Halida.

"Od toga sam trenutka znao kako moram učiniti nešto kako bi bilo bolje. Naša nacija mnogo duguje vozačima kamiona, pa sam im želio omogućiti zaraditi novac koji zaslužuju, odnositi se prema njima s poštovanjem koje zaslužuju, a pritom zadovoljiti potrebe kupaca", kaže je Alen.

Upravo iz tog razloga je, uz pomoć oca, osnovao FR8 Solutions.

 

 

"Naš glavni cilj bio je, i još uvijek jest, kombinirati najbolje od oba svijeta — postupati prema vozačima pošteno i dobro ih plaćati uz pružanje izvrsne usluge", pojasnio je.

Alen je u biznis krenuo jako mlad, te je odmah nakon srednje škole odlučio slijediti svoju viziju i ostvariti svoj san.

"FR8 Solutions je počela kao tvrtka za prijevoz kamiona, ali se zatim proširila na brokersku kuću, a potom i radionicu za popravak kamiona i prikolica", priča Alen. Uspješno surađuju sa mnogim poznatim firmama poput Toyote, Nissana, Bosch-a i mnogih drugih.

"Možemo postati vaš prijevoznik jednim pozivom za sve vaše vremenski kritične potrebe za pošiljkama. Ako nemamo vozilo u blizini vašeg mjesta preuzimanja ili određenu vrstu vozila ili prikolice u našem voznom parku, imamo pristup mreži partnera koji će vam pomoći. Bez obzira na posao, FR8 vam može pomoći,bez obzira radimo li sami ili vam pomaže jedan od naših partnera", pojasnio je Alen.

U svom voznom parku posjeduju 60 kamiona i 80 prikolica.

Alenov otac Halid je zadužen za vođenje njihove servisne radionice koja se nalazi u Jacksonvillu gdje vrše popravak i servis kamiona i prikolica.

 

Svoje poslovanje nedavno su proširili i na Texas, točnije grad Laredo gdje su sagradili skladište za uvoz robe iz Mexica.

"Mi uvozimo robu iz Mexica, u tom skladištu je pretovaramo na naše kamione i oni je voze dalje po Americi", pojasnio je.

Obitelj Kajdić vrlo često dolazi u BiH, a u Velikoj Kladuši su otvorili i dispečerski centar koji djeluje u okviru FR8 Solutions. U njemu trenutno radi 13 radnika. Oni vode brigu da svaki vozač sigurno stigne na određenu lokaciju kao i roba koju vozi.

Alen je naglasio kako je FR8 Solutions više od same logističke i transportne tvrtke.

"Iza naših usluga, tehnologije i sustava stoji talentirani tim koji istinski daje rezultate i dovodi do uspjeha u svemu što radimo. Naša nacionalna logistička stručnost, napredna tehnologija opskrbnog lanca i prilagođena logistička rješenja pomažu razvijanju i primjeni pouzdane opskrbe. Jedva čekam vidjeti što nam još budućnost sprema i radujem se budućim suradnjama", poručio je Alen.


Akta.ba | Manager.ba

Video
ASA BOLNICA
ASA Bolnica Sarajevo, februar 2024
MIRO RAGUŽ
Umjesto građevinskog inženjera postao pionir grafičkog dizajna
RASIM MEMAGIĆ, ALMA RAS D.O.O.
Brend iz Olova koji je krenuo u svijet