OPCIJE
Airbnb uvodi opciju podjele računa među prijateljima
Manager.ba/SEEbiz.eu Svijet 08 siječnja, 2018

Američka tvrtka Airbnb sa svojom stranicom za najam stanova u gradovima diljem svijeta u posljednjih je deset godina u potpunosti promijenila način na koji putujemo, a sada to iznova čini kako bi nam istraživanje novih mjesta u društvu prijatelja bilo još lagodnije. 

Naime, Airbnb je nedavno odlučio uvesti opciju koja će posebno razveseliti osobe koje vole putovati u grupi i pritom uštedjeti na skupim rezervacijama hotelskih soba. Rezervaciju i plaćanje smještaja na Airbnb-u do sada je mogao vršiti samo jedan korisnik u ime cijele grupe, a potom bi ostali članovi podmirivali svoj dio troška smještaja po dogovoru unutar grupe, a izvan same platforme Airbnb.

Na zahtjev brojnih korisnika Airbnb je odlučio uvesti malo reda u financijsku stranu plaćanja grupnih rezervacija i to novom značajkom naziva Split Pay. Istraživanje zadovoljstva korisnika koje Airbnb svake godine provodi pokazalo je da je mogućnost grupnog plaćanja računa jedna od najpoželjnijih novih opcija te se bacio na posao kako bi to pretvorio u stvarnosti.

Split Pay je odnedavno dostupan u svim državama u kojima Airbnb posluje, njih čak 191, a funkcionira tako da jedan korisnik iz grupe rezervira smještaj, a Airbnb potom podijeli cijenu na traženi broj dijelova i pošalje svim putnicima poveznicu na kojoj mogu platiti svoj dio računa. Rezervacija je aktivna sve dok svi ne uplate utvrđeni iznos i to najviše 72 sata, a u slučaju da račun nije pokriven nakon isteka tog vremena rezervacija se automatski otkazuje. Time se skida teret plaćanja s jedne osobe i dijeli pravedno među putnicima, a rok otplate prisiljava sve da odgovorno podmire račun.

Povezani članci

1

2

Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce