RECIKLIRANJE
Adidas napravio nove dresove Real Madrida od reciklirane plastike iz oceana
manager.ba/media-marketing.com Svijet 09 kolovoza, 2018
Izvor fotografije:
Media marketing

Procjenjuje se da svake godine u oceanima završi 12,7 miliona tona plastičnog otpada, a Adidas želi da bar malo pomogne u uklanjanju istog

Adidas je nastavio isticati problem plastičnog otpada u oceanima, ovaj put reciklirajući plastični otpad kako bi proizveli nove dresove za Real Madrid.

 

 

Novi dresovi boje ružičastih koralja predstavljeni su u New Yorku, na događaju na kojem su učestvovali Gareth Bale i Karim Benzema, a bit će masovno proizvođeni u saradnji sa Parley Ocean Plastic.

Brend je izjavio kako će jedinstvena boja kompleta predstavljati različite nijanse koralja u okeanu, te će predstavljati poziv na djelovanje kako bi se zaštitili jedinstveni ekosistemi prije nego što svi izumru od zagađenja i plastike.

Veliki brendovi, a naročito proizvođači odjeće poput Adidasa, redovno su na udaru kritika kao glavni izvor zagađenja okeana. Sada je ovaj brend usvojio održivost kao jednu od svojih glavnih vrijednosti, te su 2017. godine prodali više od milion pari patikanapravljenih od reciklirane plastike iz okeana. Ovakvi potezi pomažu u razvoju održivijih metoda proizvodnje, osobito imajući u vidu procjene iz Greenpeacea prema kojima godišnje u oceanima završi 12,7 miliona tona plastike.

Na događaju na kojem su predstavljeni novi dresovi Adidas je održao i panel raspravu i radionice o tome kako javnost može smanjiti svoj plastični otpad.

Novi dresovi će prvi put biti nošeni u srijedu, na utakmici Real Madrid – AS Roma.

Povezani članci

1