SAVJETI
5 savjeta za preduzetnike kako najbolje da promovišu biznis na Linkedin-u
manager.ba/bizlife.rs 22 studenog, 2022

​​​​​​Linkedin je društvena mreža  namenjena profesionalcima. Jeste društvena mreža, ali prije svega neka vrsta digitalnog CV-a.

A kako da napravite profil koji će vam pomoći ne samo da razvijete posao već i da ga dobijete?

Evo pet savjeta kako da najbolje iskoristite Linkedin?

  1. Ukoliko ste preduzetnik trebaju vam bar dva profila na Linkedinu. Privatni, i profil vašeg biznisa. Nemojte zanemariti ni jedno ni drugo.
  2.  Popunite do kraja vaše profile jer ako to ne učinite algoritam Linkedina neće vas nigde staviti u prvi plan. Profilna fotografija treba da bude poslovna ili maniru djelatnosti koju obavljate. Pored profilne takođe postoji i cover fotografija i ona treba da bude u skladu sa vašim zanimanjem ili profilnom fotografijom.
  3. Popunite kratak info o vama, šta su polja ekspertize, čime se bavite, a čime želite da se bavite i zašto. Također su važne i reference, šta ste, gdje ste radili…
  4.  Zatim kada popunite profil važno je da se povežete sa pravim ljudima. Na primer, ako ste u IT industriji, važno je da se povežete sa programerima, ekspertima koje možete da pitate za mišljenje ili u čijim objavama možete da čujete i pročitate nešto korisno. Također, treba da se povežete sa ljudima iz svoje branše. Bitno je da budete aktivni, da pravite sadržaj, da se fokusirate na posao, profesionalu priču. Komentarišite, uključite se u diskusiju, dijelite korisne savjete…Postoji  besplatna alatka Social Selling Index koja pokazuje koliko ste relevantni i poredi vas sa drugima u industriji.
  5.  Ne dosađujte ljudima, jer Linkedin nije mjesto za mimove, viceve niti društvena mreža gdje je poželjno da šaljete masovne poruke.

Više o ovoj temi naći ćete na besplatnoj platformi za digitalno preduzetništvo Goustadi na adresi gostudy.rs.

 

Najnovije vijesti
Video
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje