KOMPANIJE
1.300 radnika "Igmana" se vraća na posao
Manager.ba/akta.ba BiH 02 travnja, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

1.300 radnika vratit će se na posao i sada je ostalo da se obave sve pripreme da se osigura nesmetan i siguran rad.

 

Armin Sarajlić, izvršni direktor za marketing, financije i pravne poslove "Igmana" iz Konjica, koji je i sam bio zaražen koronavirusom, ali se izliječio, rekao je danas za "Dnevni avaz" da se situacija popravlja i da je plan da ova firma počne s radom već 6. travnja/aprila.

Prema njegovim riječima, 1.300 radnika vratit će se na posao i sada je ostalo da se obave sve pripreme da se osigura nesmetan i siguran rad.

Sarajlić je rekao za Avaz da je u stalnoj komunikaciji s generalnim direktorom Đahidom Muratbegovićom, koji se, kako kaže, oporavlja.

"Jutros smo razgovarali, on je dobro. Mi sada planiramo da, nakon one naše odluke da pošaljemo radnike kući, 6. aprila počnemo da radimo. Mi smo već drugi dan nakon zatvaranja firme obavili dezinfekciju. Sada je ostalo da se prebrišu radne površine. Hvala Bogu, nitko od radnika nije zaražen, ostalo je sve na Upravi. Pojačana su testiranja šefova i ključnih ljudi. Već pravimo plan da što sigurnije krenemo s radom. Već smo naručili termalne kamere za mjerenje temperature", kaže Sarajlić.

U planu je, prema njegovim riječima, i nabavka komora za dezinfekciju, što već rade neke firme.

"Zaštitna sredstva i opremu već sva imamo. Sutra ćemo sa Štabom civilne zaštite, također, razgovarati da vidimo njihovo mišljenje. Do 6. aprila moramo imati detaljan plan oko smjena i prijevoza. Ako sve spremimo do šestog, onda krećemo. Plan je 6. april, ali sve mora biti sigurno da se 1.300 radnika vrati na posao", kaže Sarajlić.
 

Tagovi:
Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb