DOMAĆI BRAND
10 BH. JAHTI IDE NA KARIBE: U Sarajevu predstavljen novi model jahte bh. firme Derubis Yachts
manager.ba/akta.ba BiH 06 srpnja, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Proizvođač Derubis Yacht sklopio je ugovor o proizvodnji i prodaji deset jahti koje će biti isporučene na Karibe, najveće svjetsko tržište brodova i kruzera.

 

Bosanskohercegovačka firma Derubis Yachts d.o.o. iz Viteza upriličila je u subotu u Sarajevu svjetsku premijeru novog modela jahte Derubis 44 Fly, koja je proizvedena u Bosni i Hercegovini.

Jahta je duga 14 metara, široka 4,5 metra i visoka šest metara i bila je izložena za javnost na Trgu BiH u Sarajevu do nedjelje uvečer.

Prostire se na tri kata i pravljena je za boravak 10 odraslih osoba, s četiri spavaonice, četiri kupatila i bazenom.

Suvlasnica kompanije Derubis Yachts Lejla Kraljević izjavila je da je na početku rada u hali je bilo minus 5 stupnjeva Celzijusa, a mnogi radnici nikad prije nisu ni vidjeli brod.

 

 

"Mi nismo samo napravili brod nego brodogradilište za serijsku proizvodnju brodova", istakla je Kraljević.

U svečanoj atmosferi, među brojnim gostima i zvanicama, ceremonijalnom otkrivanju broda prisustvovao je i premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić.

"Evo nas na Trgu Bosne i Hercegovine, prisustvujemo promociji bh. proizvoda, proizvedenog od strane vrijednih bh. radnika, u potpunosti od bh. sirovine, s deset firmi partnera iz cijele BiH, od kojih su tri iz Kantona Sarajevo. Ovo je prilika da pošaljemo drugu poruku, da BiH može moderno i svjetski. Čestitam Denisu i Lejli Kraljević, te svima koji su sudjelovali u ovako jedno važnom projektu", rekao je premijer Nenadić.

Događaju je prisustvovao i premijer FBiH Fadil Novalić koji je naveo da su nositelji vlasti u BiH spremni mijenjati percepciju poslovanja domaćim i stranim firmama u našoj zemlji.

Dodao je da tu prvenstveno misli na olakšavanje uvjeta za dobivanje dozvola, koncesija i svih ostalih birokratskih procedura.

 

 

"Ipak, postavljamo svima jedan uvjet, domaćim i stranim investitorima, a to je da koriste najsuvremenije tehnike, strojeve i najnapredniju tehnologiju. Vremena istrošenih strojeva i jeftine radne snage više ne postoje. Ovim projektom koji je večeras predstavljen, želimo pokazati svima da je BiH u stanju nositi se i s najzahtjevnijim tehnološkim izazovima", rekao je Novalić.

Proizvodnja se nastavlja dalje. Proizvođač Derubis Yacht sklopio je ugovor o proizvodnji i prodaji deset jahti koje će biti isporučene na Karibe, najveće svjetsko tržište brodova i kruzera. Svakog mjeseca iz brodogradilišta u Vitezu će izlaziti po jedna jahta.

Tagovi:
Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna