PROJEKTI
“Staklena banka” Mostar uskoro u novom ruhu
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 18 veljače, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Da u Vladi Federacije BiH nisu “digli ruke” od “Staklene banke” u Mostaru, kako se to posljednjih dana špekuliralo, potvrđeno je iz kabineta sekretara Vlade FBiH.

 

Ovaj objekt je za šest milijuna maraka prije nešto više od dvije godine kupljen od “Gospodarske banke u likvidaciji” za smještaj pet ministarstava FBiH koja imaju sjedište u gradu na Neretvi.

– U periodu koji slijedi bit će raspisan javni tender za izradu idejnog rješenja i glavnog projekta za objekt poslovne zgrade “Staklena banka” u Mostaru. Nakon toga, bit će raspisan i javni tender za izvođenje radova – kazali su iz kabineta za Avaz.

Federalna vlada je na sjednici početkom septembra prošle godine zadužila Generalni sekretarijat da odmah pokrene aktivnosti u vezi s rekonstrukcijom ovog objekta.

Do tada, Vlada FBiH će za smještaj ministarstava u Mostaru nastaviti plaćati kiriju, a među onima koji ubiru ovakvu vrstu prihoda je i Vlada HNK.

Inače, lokalni mediji podsjećaju da “Staklena banka” godinama zjapi prazna u samom središtu Mostara. Nerijetko je dom beskućnika, narkomana, a pojedincima posluži i kao javni wc.

Njenoj obnovi raduju se posebno Mostarci koji žive u zgradama oko “Staklene banke”, koji su pola života proveli živeći uz ovaj devastirani objekt, koji nikada nije ni zaživio u svom punom sjaju. Ostakljena je neposredno pred rat.

Tagovi:
Povezani članci

1

2