KOMPANIJE
“Novi” Aluminij isplatio prve plaće
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 14 rujna, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Već je započelo zapošljavanje dodatnog broja zaposlenika prema planu zapošljavanja za mjesec rujan/septembar, u sklopu kojega se do kraja mjeseca planira zaposliti dodatnih 52 radnika.

 

Kompanija “Aluminij Industries d.o.o.” je isplatila prve plaće radnicima koji rade na ponovnom pokretanju proizvodnje u pogonu ljevaonice.

Kako piše portal Dnevnik.ba, tijekom kolovoza/augusta “Aluminij Industries” je u radni odnos primio 22 bivša radnika društva “Aluminij d.d.”, koji su dobili prvu plaću.

Nadalje, već je započelo zapošljavanje dodatnog broja zaposlenika prema planu zapošljavanja za mjesec rujan/septembar, u sklopu kojega se do kraja mjeseca planira zaposliti dodatnih 52 radnika.

Do 5. listopada/oktobra u planu je zapošljavanje još minimalno šest dodatnih radnika iz skupine bivših zaposlenika društva “Aluminij d.d.”, čime će biti ispunjena obveza firme “Aluminij Industries d.o.o.” da u radni odnos primi 80 bivših radnika društva “Aluminij d.d.”. 

Sve aktivnosti koje provodi firma “Aluminij Industries d.o.o.” iskoordinirane su s upravom društva “Aluminij d.d.” i Nadzornim odborom navedenog društva, a sve u cilju ispunjavanja obveza definiranih Ugovorom o poslovnoj suradnji. 

Do 1. studenog/novembra ove godine bi se proizvodnja u pogonu ljevaonice trebala u potpunosti pokrenuti, dok bi do kraja ove godine trebalo biti zaposleno dodatnih 90 radnika.

Podsjećamo, “Aluminij Industries” je od “Aluminija Mostar” iznajmio pogon ljevaonice u kojem namjeravaju revitalizirati proizvodnju te uposliti ukupno 80 radnika.

Tagovi:
Povezani članci

1

2