SLOVAČKA KOMPANIJA ZA RAZVOJ OBNOVLJIVE ENERGIJE
​FVE Systems počeo s radom u Sarajevu
Manager BiH 12 prosinca, 2023

 

FVE Systems, slovačka kompanija koja se bavi razvojem projekata u sektoru obnovljive energije, objavljuje svoj dolazak na bh. tržište. Kompanija je nedavno započela s radom u novom prostoru u srcu Sarajeva, time praveći prvi korak ka stvaranju zelenije budućnosti. 

FVE Systems, slovačka kompanija koja se bavi razvojem projekata u sektoru obnovljive energije, objavljuje svoj dolazak na bh. tržište.

Potez otvaranja branše u Sarajevu je dio strateške inicijative FVE Systems da proširi svoj geografski domet, te da ubrza svjetski prelazak na održive energetske sisteme. Novi prostor u Sarajevu će služiti kao sjedište svih operacija u Bosni i Hercegovini - zemlji sa pregršt neiskorištenog zelenog potencijala. 

FVE Systems krasi inovativni pristup u razvoju projekata obnovljivih izvora energije, uključujući solarne energije i energije vjetra. Stručnost kompanije leži u stvaranju i implementaciji održivih rješenja koja, ne samo da zadovoljavaju današnje energetske potrebe, već i utiru put za bolje sutra. 

Otvaranje ureda u Sarajevu nije samo dokaz posvećenosti održivom razvoju društva, već je i strateški potez za korištenje rastućeg tržišta obnovljive energije u BiH. Sa timom iskusnih profesionalaca, kompanija ima za cilj da sarađuje sa lokalnim stanovništvom, državnim organima i preduzećima u cilju unapređenja okoliša. 

"Uzbuđeni smo što možemo donijeti ekspertizu našeg tima u Bosnu i Hercegovinu, te doprinijeti putu zemlje ka održivijoj budućnosti", rekao je Kamon Marcel, izvršni direktor FVE Systems. "Naš cilj je da blisko sarađujemo sa lokalnom zajednicom kako bismo identifikovali mogućnosti i razvili projekte koji su u skladu sa energetskim potencijalima BiH."

Sarajevski ured je već primio prvi talas uposlenika, sa tri kvalifikovana profesionalca koja se pridružuju timu FVE Systems. Ova raznolika grupa donosi bogato iskustvo u razvoju projekata obnovljivih izvora energije, dodatno jačajući kapacitete kompanije u ovom regionu.

Širenje na bh. tržište je u skladu sa sveobuhvatnom misijom FVE Systems da bude na čelu globalnog pomaka ka obnovljivoj energiji. Dok se nacije širom svijeta bore sa izazovima klimatskih promjena, FVE Systems ima namjeru da odigra ključnu ulogu u oblikovanju snažne i održive budućnosti.

 

akta.ba / Manager.ba

Najnovije vijesti
Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim