INVESTICIJE
Švedska IT firma zainteresirana za investiranje u Istočnoj Ilidži
Manager.ba/akta.ba BiH 06 veljače, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Radi se firmi koja investira u regiju Balkana, a posljednju firmu osnovali su u Makedoniji.

 

U prostorijama Općine Istočna Ilidža jučer je održan sastanak s predstavnicima švedske firme Steven Ibrahim Investments. S direktorom ove firme razgovarao je načelnik općine Marinko Božović, a sastanku je sudjelovao direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH Gordan Milinić. 

Radi se firmi koja investira u regiju Balkana, a posljednju firmu osnovali su u Makedoniji.

Od ranije je upoznat s mogućnostima koje nudi poslovna zona općine Istočna Ilidža te je stoga, posredstvom g. Malinića, zatražio sastanak s načelnikom općine.

Iz Steven Ibrahim Investments-a su zainteresirani za pokretanje firme koja bi se bavila informacijskim tehnologijama. 

Načelnik općine je najprije izrazio svoje zadovoljstvo što je Istočna Ilidža i od strane investitora, posebno onih koji dolaze iz drugih zemalja, prepoznata kao mjesto u koje vrijedi ulagati. Istakao je da se kao načelnik ove opštine, zajedno sa suradnicima, trudi da stvori povoljne uvjete za razvoj i napredak, a osnivanje firme iz oblasti IT-a bi svakako tome doprinijelo. 

Nakon predstavljanja Istočne Ilidže, Božović je prisutnima pružio detaljne informacije vezane za poslovanje u Republici Srpskoj. 

Poslije sastanka u prostorijama Općine, predstavnici švedske firme su zajedno sa načelnikom i Milinićem obišli objekte smještene na području poslovne zone "Od mosta do mosta", te precizirali određene tehničke detalje vezane za konkretan projekt investitora. 

Tagovi:
Povezani članci

1

2